Sök

Förskollärare, Bolmens förskola


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 64 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är cirka 4 800 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Bolmens förskola är belägen centralt i Varberg, vi har en rik lärmiljö både inomhus och utomhus. Vi arbetar projektinriktat och jobbar för att skapa många och rika ingångar i lärandet. Du kommer trivas bäst hos oss om du är prestigelös, flexibel, lyhörd, nyfiken och vågar utforska tillsammans barn och vuxna för att skapa nya förutsättningar.


Arbetsuppgifter

Då vi har medarbetare som skall vara föräldralediga, flyttar och söker nya utmaningar söker vi nu nya medarbetare till Bolmens förskola. Vi arbetar utifrån ett projektinriktat arbetssätt, där respektive par följer lärprocessen och dokumenterar denna. Varje vecka har man reflektionstid tillsammans i paret, då reflekterar ni kring processen och hur ni skall utmana vidare med utgångspunkt i barnens frågor och funderingar för att se progression. Varje vecka förväntas ni i paret skicka en veckodokumentation till vårdnadshavarna, kollegorna i ditt arbetslag samt förskolechef. Vi arbetar intensivt och målmedvetet med att integrera de digitala verktygen som ett verktyg som alla andra. Det innebär du som pedagog skall vara intresserade av att utveckla och införliva digitala verktyg i hela verksamheten kommer vara en viktig del i vår utveckling och lärmiljö. Som medarbetare på Bolmen kommer att få i uppdrag att vara med och skapa dynamiska och kvalitativa lärmiljöer i förskolan. Vi har skapat en musikstudio, blackbox för teater/drama och ateljéer av olika slag. Genom att skapa olika typer av lärmiljöer anser vi att barnen ges ökade förutsättningar för utmaningar, fascination och därigenom ökad möjlighet att lära på sitt sätt. Vi arbetar för att möta barns 100 språk/ uttrycksformer. Vi arbetar för att se till att de får vara med om det icke förväntade, förundras, upptäcka, förvånas, undersöka, utforska och lära nytt. Lärmiljön är lika viktig utomhus som inomhus, vi skall arbeta för att dessa skall mötas och komplettera varandra i utforskandet och lärandet. Vi hoppas du blir nyfiken på vår enhet och antar utmaningen och ser fram emot din ansökan och att du blir en del av vår nytänkande enhet! Intervjuer kommer att ske löpande. Pia Ringborg Nilsson Rektor Bolmens förskola

Kvalifikationer

Legitimerad lärare för undervisning i förskola. Stor vikt läggs vid samarbetsförmåga, flexibilitet och förhållningssätt. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Övrigt

Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Varbergs Kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-08-27

Referensnummer: A895402


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform: Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk.

Arbetstid: Heltid100%

Tillträde:


Upplysningar

Pia Ringborg, Förskolechef

Telefon: 070-949 80 37


Fackliga kontaktpersoner

Lärarnas Riksförbund Tel: 0721-51 73 92


Lärarförbundet Tel: 0721-51 73 78


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter