Sök

Undersköterskor till Varbergs Omsorg


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Att jobba för Varbergs omsorg är inte som att jobba för vem som helst. Vi har många olika yrken och karriärmöjligheter att välja bland. Det är ett växande område och vi behöver mer personal i framtiden. Men kanske viktigast av allt är att du gör skillnad i andra människors liv. Vi står för omsorg med mycket hjärta. Vi söker undersköterskor till flera av våra verksamheter.


Arbetsuppgifter

Vi arbetar hälsofrämjande, där vi främjar hälsa genom att stärka det friska, stödja självständighet, skapa förutsättningar för trygghet och förebygga ohälsa samt möjliggöra inflytande och delaktighet. Undersköterska inom äldreomsorgen: Som anställd inom äldreomsorgen arbetar du på ett äldreboende eller inom hemtjänsten. I arbetet ingår exempelvis att stötta och motivera personen att klara av matlagning, städning och tvätt samt hygien och toalettbesök. Du finns också till hands i sociala sammanhang, till exempel genom att följa med på olika aktiviteter. Stödassistent inom funktionshinder/psykiatri/avlösare/ledsagare/boendestödjare: Som anställd arbetar du på en gruppboende, daglig verksamhet eller i kundens hem. De personer du möter i ditt arbete har någon form av funktionsnedsättning. Du kommer att vara ett socialt och pedagogiskt stöd för kunden som behöver hjälp med en fungerande vardag. Att arbeta som stödassistent innebär att du kan arbeta med flera kunder och andra kollegor, i vissa fall kan ensamarbete förekomma. Arbetsuppgifterna är bland annat att hjälpa till med förflyttningar, på- och avklädning, hygien, matlagning, handling, städning och toalettbesök. Personlig assistent: Att arbeta som Personlig assistent innebär att du är en förlängd arm till kunden med funktionsnedsättning. Syftet är att kunden får god livskvalitet och möjlighet att utföra olika sysslor och aktiviteter. Arbetsuppgifterna är varierande utifrån kundernas behov, det kan vara t.ex. förflyttning, på- och avklädning och hygien eller att stötta vid vardagssysslor så som städning, matlagning, aktiviteter och inköp. Arbetet utgår från kundens hem.

Kvalifikationer

Vilka krav ställer vi på våra anställda? • Du är över 18 år. • Du behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med brukare, anhöriga och dina arbetskamrater. • Du kan skriftligt dokumentera det som krävs i verksamheten. • Du kan arbeta med både manliga och kvinnliga arbetskamrater och brukare. • Krav på körkort i många av hemtjänstgrupperna och i vissa personliga assistansärenden. Meriterande • Det är meriterande om du har erfarenhet från eller utbildning inom vårdyrket. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper, som att du har en god människosyn, är lyhörd, empatisk ansvarsfull och flexibel. Du gillar att arbeta både självständigt och i grupp. För att bli anställd hos oss tror vi också att du är en: • En självständig och ansvarsfull person som bidrar till en värdefull dag för våra brukare. Som vikarie har du en viktig roll! • En ersättare för ordinarie personal som förväntas kunna utföra de arbetsuppgifter som ingår. Har en vilja att lära nytt. • En engagerad person som visar intresse för jobbet och vågar ställa frågor när det behövs. Har en positiv inställning. • En person som är professionell och trevlig i sitt bemötande och har en god kommunikativ förmåga. • En flexibel person som ska kunna ta sig till flera olika arbetsplatser i kommunen. Arbetstider, arbetsplatser och uppgifter kan snabbt förändras.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att medarbetare har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag! Blir du anställd inom barnverksamheter måste du lämna ett utdrag ut belastningsregister innan anställningsavtal skrivs under.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-06-30

Referensnummer: Varbergs Omsorg 34/22


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Beskrivning av omfattning: Eller den tjänstgöringsgrad du önskar

Tillträde: Enligt överenskommelse Löpande rekrytering Vid alla tillsvidare anställningar kan provanställning komma att bli i 6 månader.

Antal tjänster: 5


Upplysningar

Robert Thornander, Enhetschef

Telefon: 070-636 49 28


Fackliga kontaktpersoner

Kommunal, expeditionen Tel: 072-151 73 76


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter