Sök

Bokbusschaufför till Varbergs bokbuss


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Kultur- och fritidsförvaltningen driver och förvaltar kommunens kultur- och fritidsanläggningar som bibliotek, fritidsgårdar, kulturskola, teater, bad- och simanläggningar samt idrottsanläggningar. Vi ger också service och bidrag till föreningar inom kommunen. Kultur- och fritidsförvaltningen har två avdelningar kultur och bibliotek samt fritid. Kultur-och biblioteksavdelningen ansvarar för kommunens bibliotek, kulturskola samt kultur- och konstverksamhet. Biblioteksverksamheten innefattar Stadsbiblioteket, sex lokalbibliotek, bokbuss och Campusbiblioteket. Stadsbiblioteket ligger i Kulturhuset Komedianten. Lokalbiblioteken finns på kommunens serviceorter och fungerar som mötesplats på landsbygden. Bokbussen är vårt rullande lokalbibliotek och bidrar till att bibliotekets service och utbud når ut i hela Varbergs kommun.


Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som bokbusschaufför på bussen. Det innebär att du kör vår bokbuss enligt schema till förskolor och hållplatser runt om i kommunen. Du är också ansvarig för underhåll av bussen såsom tankning, tvätt och övrig service. Bokbussen är alltid dubbelbemannad när den är ute på turerna. I tjänsten ingår kväll- och helgtjänstgöring på bokbussen. Även tjänstgöring på övriga bibliotek kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har vana vid att köra tunga fordon samt vara fordonstekniskt kunnig. Du behöver ha goda IT-kunskaper, både för att kunna använda bibliotekets system och för att kunna möta besökarnas frågor och behov. Din kommunikativa förmåga är god och du uttrycker dig väl på svenska. Det är meriterande om du har arbetat inom biblioteksverksamhet tidigare samt har ett intresse för litteratur och kultur. Vi lägger mycket stor vikt vid gott bemötande och söker därför dig som är socialt utåtriktad med en stark känsla för service. Du ska trivas med att samarbeta i ett arbetslag. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. C-körkort, Yrkeskompetensbevis (YKB) samt digitalt förarkort är ett krav.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-10-20

Referensnummer: A1058684


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: 2022-01-03

Tillträde: Eller efter överenskommelse! Intervjuerna inför tjänstetillsättningen sker vecka 43

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Lorenza Palmarini, Enhetschef

Telefon: 0706088292


Fackliga kontaktpersoner

Ulrika Tennberg


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter