Sök

Timavlönad vikarie, bemanningsavdelningen


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Från 1 januari 2023 är vi en kommungemensam bemanningsavdelning som hanterar korttidsfrånvaro för förskole- och grundskoleförvaltningen, socialförvaltningen och kost & städ på serviceförvaltningen.


Arbetsuppgifter

Förskola och grundskola: Som timavlönad vikarie inom förskola och grundskola kommer du vara behjälplig i det pedagogiska arbetet och vara ett stöd för barnen/eleverna och närmaste kollegorna. Arbetet kan till exempel innebära undervisning i klass och grupper, delta i matsituationer, utomhusaktiviteter samt övriga arbetsuppgifter som förekommer i vår verksamhet. Då arbetet sker både inom- och utomhus, så är det kläder efter väder som gäller. Vård och omsorg: Som timavlönad vikarie inom vård och omsorg kommer du att möta och stötta barn, unga eller vuxna som har funktionsnedsättning, eller äldre som behöver hjälp i sin vardag. Det kan handla om att ni lagar mat, städar eller går och handlar tillsammans. Du hjälper även till med på- och avklädning, hygien och toalettbesök. Kost och städ: Som timavlönad vikarie inom kost och städ kan du arbeta som antingen måltidsbiträde eller kock. Som måltidsbiträde kommer du dels att arbeta med att servera och bereda frukost, lunch och mellanmål, utföra egenkontroll för kök, ansvara för servering och disk. Du ansvarar även för lokalvård. Som kock ansvarar du för matlagning från grunden, laga specialkost, genomför egenkontroll för köket samt disk och städning av kök.

Kvalifikationer

Bemanningsavdelningen söker främst dig som har utbildning inom förskola, fritidshem, grundskola, vård och omsorg eller inom restaurang- och livsmedel. Fördelaktigt är om du gått barn- och fritidsprogrammet, vård och omsorgsprogrammet eller restaurang- och livsmedelsprogrammet på gymnasiet. Du behöver vara minst 18 år för att kunna få en anställning som timavlönad vikarie. Undantag kan göras för de elever som studerar på ovan nämnda gymnasieutbildningar. Vi söker dig som har ett gott bemötande, är flexibel, har initiativ- och samarbetsförmåga samt är ansvarstagande. Med anledning av arbetsuppgifternas innehåll krävs det goda kunskaper i svenska språket så att du kan kommunicera i tal och skrift med den du hjälper, samt anhöriga och arbetskamrater. Du kan arbeta med både manliga och kvinnliga kunder samt arbetskamrater. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Erfarenhet av arbete inom våra verksamheter är meriterande. Eftersom behov av vikarie kan uppstå hastigt behöver du kunna infinna dig med kort varsel. Du förväntas kunna vara tillgänglig för arbete minst tre arbetspass/vecka med undantag för de som är pensionärer och studenter inom våra verksamhetsområden. Inom förskola och grundskola är våra verksamheter är öppna måndagar till fredagar kl. 6.30 - 18.30 och det är viktigt att du då är tillgänglig större delen av dessa tider. Verksamheterna inom vård och omsorg är till stora delar öppna årets alla dagar, dygnet runt. Körkort samt tillgång till bil är meriterande. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall intyg för underskötersketitel, förskollärarlegitimation och/eller lärarlegitimation.


Övrigt

Kommunens policy är att erbjuda alla sina anställda önskad sysselsättningsgrad. Det innebär att även för de tjänster som utannonseras som deltider, så finns möjlighet att önska högre sysselsättning. De utökningar som erbjuds kan innebära kombinationer av arbetsuppgifter och arbetsplatser. Vid en eventuell anställning mot förskola/grundskola och/eller våra barn- och ungdomsverksamheter inom vård och omsorg kommer vi att begära in ett utdrag ur belastningsregistret innan en eventuell anställning kan skapas. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret Vad händer när ansökan är gjord? Rekrytering sker löpande och vid behov. Då det kan vara olika behov inom våra verksamheter kan det vara så att vi prioriterar vissa verksamheter före andra. Vid behov blir du kontaktad via mejl av bemanningsavdelningen för en eventuell digital intervju. Vi använder oss av rekryteringssystemet Visma Recruit (ibland hamnar dessa mejl i skräpkorgen, så kolla även där). Vi får in många ansökningar och därför är det ibland en längre handläggningstid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2023-11-30

Referensnummer: BMA 231026


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Timavlönad

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Bemanningsavdelningen,


Fackliga kontaktpersoner

Kommunals expedition


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter