Sök

Ekonom, Förskole- och grundskoleförvaltningen


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Förskole- och grundskoleförvaltningen har med utgångspunkt i Varbergs kommuns vision 2025 ansvar för att utbilda barn och elever för morgondagens kompetensbehov och stärka deras självförtroende så att de lämnar sin skolgång med de rätta förutsättningarna för att göra val utifrån sina mål och drömmar. Förvaltningen ansvarar för förskola, grundskola samt grundsärskola. Antalet anställda är cirka 2 200 och budgeten för 2022 uppgår till drygt 1 400 miljoner kronor.


Arbetsuppgifter

Är du ekonom med intresse för förskola- och grundskola, lokalfrågor och tycker om att arbeta med ekonomi och statistik? Är du intresserad av en tidsbegränsad anställning, 40% sysselsättningsgrad fram till och med april 2022 då kanske den här tjänsten är något för just dig. Förskole- och grundskoleförvaltningen söker nu en ekonom som kan stötta i ekonomiteamet. Tjänsten innebär främst att ta fram och rapportera statistik men även att stötta teamet i övriga ekonomiuppgifter. Uppdraget kan även innebära löpande arbete med budgetering, uppföljning, bokslut och analyser för att stödja och vara ekonomisk rådgivare åt verksamhetens chefer. Även frågor rörande lokaler, måltider, beställningar och verksamhetsanpassningar kan förekomma.

Kvalifikationer

Du har en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande KY utbildning inom redovisning där du har arbetat med redovisning, budget, uppföljning och bokslut. Du har goda kunskaper i Microsoft Office-paketet med tyngdpunkt på Excel. Vi ser gärna att du har erfarenhet av kommunal verksamhet. Vi söker dig med ett lösningsfokuserat förhållningssätt där du utgår från helheten och har förmågan att fokusera på väsentligheter. En stor fördel är om du har pedagogisk förmåga. Som person är du analytisk och tar initiativ som visar på nya möjligheter utifrån verksamhetens förutsättningar. Vi värdesätter att du är serviceinriktad, förändringsbenägen, drivande, kreativ, tar ansvar och är van vid självständigt arbete. Du har ett strukturerat arbetssätt, god prioriteringsförmåga, har lätt för att samarbeta och uttrycka dig i tal och skrift samt goda datakunskaper. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Intervju sker under ansökningstiden. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-01-21

Referensnummer: A1083613


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid

Beskrivning av omfattning: Denna tjänst har en sysselsättningsgrad om 40% och kan kombineras med andra arbetsuppgifter upp till heltid.

Tillträdesdatum: 2022-01-24

Tillträde: Snarast

Varaktighet: 11 dagar - 3 månader

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Charlotta Sandahl Edemyr, Avdelningschef Ekonomi och Lokaler

Telefon: 0703418281


Fackliga kontaktpersoner

Vision Tel: 072-358 03 90


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter