varningsikon

2020-05-25

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen kring den pågående coronapandemin. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer

Sök

Rektor förskolan, Team Nordväst


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss?


Arbetsuppgifter

I Varbergs kommun är Förskole- och grundskoleförvaltningen organiserat i sex team. Vi söker en rektor som ska ingå i team Nordväst och ansvara för Lindberg, Valinge och Mossvägens förskolor. Som rektor i förskolan har du verksamhetsansvar där du regelbundet följer upp verksamhetens utveckling mot uppsatta mål. Genom enhetens kvalitetsarbete driver du utveckling av det pedagogiska arbetet. I din roll som ledare är det viktigt att du är medveten om ditt ledarskap och dess påverkan på verksamhetens måluppfyllelse och barnens utveckling. Du har en klar bild över rektorsuppdraget och är väl förtrogen med verksamhetens styrdokument. Du har en hög ambitionsnivå och strävar hela tiden efter att det som är bra ska bli bättre. Du organiserar verksamheten så att resurser och förutsättningar nyttjas på ett effektivt och flexibelt sätt.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning och erfarenhet av pedagogiskt arbete. Du har erfarenhet av verksamhets-, personal- och ekonomiarbete. Du är trygg i ditt ledarskap och är ett stöd för dina medarbetare samtidigt som du vågar utmana dem till utveckling. Du är målmedveten och van vid att arbeta med kvalitet och ha utveckling i fokus. Du är en person som har god samarbetsförmåga och i kommunikation med personal, barn och vårdnadshavare kan ta tillvara engagemang och nya idéer samt skapa en känsla av delaktighet. Arbetet ställer krav på självständighet i beslut och ansvar i det dagliga arbetet. Du delar förskolans värdegrund där jämställdhet och mångfaldsperspektivet är naturliga delar. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Övrigt

Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-05-24

Referensnummer: A953780


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform: Individuell lönesättning, ange löneanspråk.

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse


Upplysningar

Agneta Svenberg, Chef förskoleverksamhet

Telefon: 072-2338343


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet Skolledare Tel: 076-601 18 77


Ledarna Tel: 072-16 88 054


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter