Sök

Avdelningschef kultur och bibliotek


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Kultur- och fritidsförvaltningen har från årsskiftet två avdelningar – kultur och bibliotek samt fritid. Som avdelningschef för kultur och bibliotek ansvarar du för fem enhetschefer samt medarbetare i stab. Totalt på avdelningen arbetar ett 80-tal personer. Utöver ansvaret för personal och verksamhet har du även ansvar för ekonomi och arbetsmiljö. Avdelningschefen rapporterar till förvaltningschefen för kultur och fritid och ingår i förvaltningens ledningsgrupp. Läs gärna mer på www.varberg.se. Vårt erbjudande Vi erbjuder ett utvecklande arbete, såväl yrkesmässigt som personligt i en prisbelönt kommun på frammarsch. Ditt och dina medarbetares arbete blir viktigt för kommunens fortsatta tillväxt och samhällsutveckling.


Arbetsuppgifter

Som avdelningschef kultur och bibliotek har du det övergripande ansvaret för att utveckla verksamheterna inom kulturhus med bibliotek, flera lokalbibliotek, konsthall, teater, kulturskola samt programlokaler. Du har många externa kontakter och möten med föreningar, näringsliv, kommuninvånare med flera. Du arbetar aktivt i och utvecklar lokala, regionala och riksnätverk och har löpande föredragningar och presentationer inför olika intressenter och i politiska forum. Du leder och utvecklar avdelningens medarbetare och säkerställer att verksamheten bidrar till kommunens vision och mål. Varbergs höga tillväxttakt ger goda förutsättningar att du och dina medarbetare kan arbeta proaktivt med omvärldsbevakning och verksamhetsplanering och på så sätt skapa ett attraktivt kulturutbud i kommunen.

Kvalifikationer

Vi söker dig med lämplig högskoleutbildning och erfarenhet från liknande arbeten i kultur- och fritidssektorn. Har du arbetat med ungdoms- eller generationsöverskridande frågor är det meriterande. Du har tidigare god erfarenhet av ledarskap och förmåga att engagera och inspirera medarbetarna. Då vi har gott om spetskompetens i gruppen inom områdena behöver vi dig som kan överblicka helheten och utveckla avdelningen mot de gemensamma målen. Du är van att företräda en verksamhet och skapa goda och långsiktigt hållbara samarbeten internt och externt. Du är kommunikativ och pedagogisk och arbetar utvecklings- och lösningsinriktat. Du har helhetssyn och omvärldsorientering och kan se din egen del i ett större sammanhang. Ditt arbete underlättas om du har erfarenhet av och insikt om politiskt styrda organisationers sätt att arbeta.


Övrigt

För mer information är du välkommen att kontakta Per Synnes, chefsrekryterare Varbergs kommun. Det går bra att ringa även utanför ordinarie arbetstid. Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-01-19

Referensnummer: A923813


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.


Upplysningar

Per Synnes, Chefsrekryterare

Telefon: 070-299 15 30


Fackliga kontaktpersoner

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter