Sök

Exploateringsingenjör


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Nu söker vi en engagerad exploateringsingenjör som vill vara med och utvecklas med Varberg! Hos oss på samhällsutvecklingskontoret får du varierande och stimulerande arbetsuppgifter i en expansiv kommun där beslutsvägarna är korta. Som exploateringsingenjör i Varbergs kommun arbetar du både som projektledare och med löpande frågor i verksamheten. Din huvudsakliga uppgift är att företräda kommunen i samarbetet med fastighetsägare och andra intressenter genom hela exploateringsprocessen från idé och planering till genomförande. Du sköter bland annat köp och försäljning av fastigheter, exploateringsavtal, markupplåtelser, gatukostnader, fastighetsregleringar och andra juridiska och ekonomiska frågor inom fastighetsområdet. Hos oss får du jobba i projektform nära andra kompetenser såsom planarkitekt, byggprojektledare, projekteringsingenjör, trafikplanerare, landskapsarkitekt och kommunekolog. I de flesta fall har du samordnande projektledaroll och driver projekten framåt.


Arbetsuppgifter

Vad erbjuder vi? Hos oss erbjuds du en stimulerande arbetsplats där du som medarbetare får möjligheter till ett utvecklande arbete med stort eget ansvar. På avdelningen finns 15 härliga kollegor som drivs av utvecklingsvilja och handlingskraft. Vi arbetar gemensamt med att utveckla vår verksamhet och våra arbetssätt och värdesätter en prestigelös kultur. Vi strävar efter att varje medarbetare ska ha en god balans mellan arbete och fritid och erbjuder därför sysselsättningsgrad utifrån medarbetarens behov samt friskvård på arbetstid. I vår samhällsbyggnadsprocess arbetar vi tillsammans över förvaltningsgränserna med ett tydligt genomförandefokus. Genom att förena våra höga ambitioner skapar vi tillsammans rätt förutsättningar för att fortsätta utvecklas och vara i framkant. Vi satsar på ett gott ledarskap och vår kultur präglas av hjälpsamhet, glädje samt en rak och respektfull kommunikation.

Kvalifikationer

Vem är du? Vi söker dig som har högskoleutbildning inom samhällsbyggnad. Lantmäteri, juridik alternativt motsvarande kunskaper. Vi ser gärna att du i din utbildning och/eller genom din erfarenhet har inriktning mot mark- och fastighetsjuridik och därmed kunskap om fastighetslagstiftningen. Det är meriterande om du har erfarenhet av medfinansieringsavtal och arbete med gatukostnadsutredningar. Vi tror att du har en flerårig erfarenhet av att jobba med exploateringsfrågor, i första hand inom offentlig sektor. Du hanterar det svenska språket mycket väl i tal och skrift då du i arbetet hanterar juridiska texter och har både skriftliga och muntliga kontakter internt och externt. Vi önskar att du har B-körkort då våra projekt är spridda över hela kommunen. För att trivas och utvecklas med oss är du engagerad och har god samarbetsförmåga. För att lyckas i rollen är du pedagogisk och strukturerad. Du är initiativtagande, tänker gärna i nya banor och provar nya sätt att skapa resultat. Du är prestigelös och har en förmåga att se hur såväl stora som små arbetsuppgifter bidrar till ett lyckat resultat.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-01-19

Referensnummer: A922607


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.


Upplysningar

Kristina Hellerström, Avdelningschef

Telefon: 073-387 85 63


Per Synnes, Chefsrekryterare

Telefon: 070-299 15 30


Fackliga kontaktpersoner

Veine Palm Tel: 073 – 387 85 61


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter