Sök

Hamnvärd


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 62 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är cirka 4 500 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar.


Arbetsuppgifter

Vi söker nu dig som vill jobba som Hamnvärd i Varbergs innerhamn som sköts av Hamn- och gatuförvaltningen och är en Blå-flaggad hamn med 200 fasta båtplatser, 70 gästplatser och 14 husbilsplatser. Vi har ca 5000 gästande båtar och husbilar i Varbergs innerhamn under året där merparten besöker oss under perioden juni augusti. Vårt mål är att fortsatt öka våra gästnätter med 5 %. Detta ställer stora krav på dig som hamnvärd att arbeta med ett gott värdskap, då du är en ambassadör för vår hamn och stad. Du kommer att möta många olika slags människor med olika nationaliteter. Arbetet som hamnvärd är varierat och ingen dag är den andra lik. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att förse gästerna med information om Varberg och gästhamnen samt att kontrollera att gästbåtar och husbilar betalt sin avgift. Du har vissa administrativa uppgifter som att inrapportera ekonomi och statistik till Hamnkontoret. Du ser också till att det är rent och snyggt runt anläggningen. Som person är du är självgående, ansvarstagande och serviceinriktad. Du har ett öga för vad som behöver göras och har vilja och förmåga att lösa de problem som situationen kräver. Du arbetar självständigt men ingår i ett team som bemannar Gästhamnen sju dagar/vecka under perioden juni-augusti. Arbetstiden är förlagd mellan 07.00 till 21.00 samtliga veckodagar.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha fyllt 18 år och tycka om att arbeta med service och människor. En hel del besökare är internationella och goda språkkunskaper i framförallt svenska och engelska är ett krav, men även tyska är meriterande. Du bör ha god lokalkännedom om Varberg och givetvis är det en stor fördel om du har båtvana och/eller segelkunskaper för att kunna hjälpa gästerna på bästa sätt.


Övrigt


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-02-15

Referensnummer: A843443


Anställningsvillkor

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Omfattning: Deltid

Löneform:

Arbetstid: Deltidca 70%

Tillträde:


Upplysningar

Jan Johansson, avdelningschef hamn

Telefon: 0705-48 85 26


Patrik Skoglund, Infrastruktursamordnare Hamnavdelningen

Telefon: 0705-28 85 29


Fackliga kontaktpersoner

Ann-Sofi Berntsson Tel: 0340-88087


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter