Sök

Barnskötare, Rolfstorp förskola


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Rolfstorps förskola ligger på landsbygden, intill skolan och nära natur och grönområden. • Förskolan är byggd som två enheter; Knoppen och Rosen. På enheten Knoppen går de yngsta barnen och på Rosen de äldre, varje enhet delar sedan in barnen i mindre grupper under delar av dagen. Allt vårt arbete utgår från förskolans läroplan, Lpfö 18. Läroplanen står som grund för vår undervisning i förskolan under hela dagen. Vårt mål är att ta tillvara på varje stund för lärande och utveckling i samspel med andra. Leken är vårt huvudsakliga verktyg för lärandet. På vår förskola arbetar professionella pedagoger som erbjuder en tillåtande och utmanande miljö som är föränderlig och anpassas efter barns behov och intresse. Stor vikt läggs på att alltid skapa bästa möjliga möte för lärande, vi har ett öppet och tillåtande klimat med Varbergs Visions ledord; Nytänkande, framåtanda, kunskap och mod som motto.


Arbetsuppgifter

I rollen som barnskötare kommer du att arbeta med att komplettera och i vissa fall avlasta förskollärarna med alla förekommande arbetsuppgifter. Du förväntas att aktivt bidra och vara delaktig i arbetet för hela förskolans utveckling. Du bidrar till att skapa goda lärmiljöer och kommer att arbeta tillsammans med förskollärare och barnskötare för att skapa bästa möjliga förutsättning för barnens utveckling och lärande. Du ska kunna ge varje barn utrymme att lära sig utifrån sina unika egenskaper och möta varje barn, vårdnadshavare och arbetskamrater i samspel, trygghet och glädje. Arbetet sker enligt skollagen och läroplansmålen och vi ser pedagogisk dokumentation som en viktig del att följa barnens lärprocesser och arbetar systematiskt för att kvalitetssäkra vår utbildning.

Kvalifikationer

Gymnasieutbildning, Barn- och fritidsprogrammet eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av att ta ansvar för förskolans uppdrag samt kunskap och erfarenhet av att undervisa i förskolan samt att arbeta med systematiskt kvalitetsarbete i förskola är ett krav. Du som söker tjänsten ska ha ett förhållningssätt där du tror på det kompetenta barnet, du ska vara genuint närvarande med barnen och vara lyhörd för det de förmedlar. Du ska vara en pedagog med engagemang, ha förmåga och intresse av att föra pedagogiska samtal, ha en positiv syn på uppdraget som barnskötare och av att föra en öppen dialog med kollegor och vårdnadshavare utifrån förskolans uppdrag. Vidare behöver du ha både erfarenhet av- samt god förmåga att leda barn och barngrupper med ett inkluderande och in lyssnande förhållningssätt, vara van att ta ansvar för innehållet i förskolans utbildning samt trivas att arbeta både inomhus och utomhus. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi söker utbildade barnskötare som vill vara med oss på vår förskola och ge barnen de bästa förutsättningarna för att utvecklas till glada, trygga och starka individer. Är du en av dem? Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Intervjuer sker löpande. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-06-28

Referensnummer: A1134794


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid

Beskrivning av omfattning: Denna tjänst har en sysselsättningsgrad om 60% och kan kombineras med andra arbetsuppgifter upptill heltid.

Tillträdesdatum: 2022-08-04

Varaktighet: 3-6 månader

Antal tjänster: 1

Länk till mer information: https://varberg.se/pedagogvarberg


Upplysningar

Gisela Wikner, Rektor

Telefon: 076-85 62 615


Fackliga kontaktpersoner

Kommunal Tel: 0721-51 73 76


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter