Sök

Elevassistent, Varbergs grundsärskola


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Varbergs grundsärskola består av 8 klasser på Mariedalsskolan, 3 klasser på Almers skola samt två fritidsavdelningar. Vi har elever i årskurserna 1-9. Undervisningen sker i mindre grupp och kring varje grupp arbetar ett team med pedagoger och elevassistenter.


Arbetsuppgifter

Vi söker elevassistent som skall arbeta i klasser där eleverna läser både grundsärskolans ämnen och ämnesområden. Du kommer att arbeta tillsammans med olika professioner så som lärare, förskollärare och elevassistenter. Du skall kunna arbeta både enskilt och i grupp och kunna planera och strukturera arbetet med eleverna. Tjänsten innebär även arbete på grundsärskolans fritidshem.

Kvalifikationer

Gymnasiekompetens, barn och fritidsprogrammet, alternativ motsvarande. Erfarenhet av arbete i grundsärskolan är meriterande. Kunskap i tecken som stöd, erfarenhet av alternativa kompletterande kommunikationsmetoder är meriterande. Utbildning och erfarenhet av att arbeta med elever med intellektuell funktionsnedsättning (utvecklingsstörning). Erfarenhet av omvårdande arbete då eleverna behöver stöd i alla vardagliga situationer. Du bör ha en god fysik då tunga lyft kan ingå. Du skall kunna delta i undervisningen i simhall med eleverna. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-09-17

Referensnummer: A1053545


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid

Beskrivning av omfattning: Denna tjänst har en sysselsättningsgrad om 80% och kan kombineras med andra arbetsuppgifter upp till heltid.

Tillträde: Tillträde snarast

Varaktighet: 3-6 månader

Antal tjänster: 1

Länk till mer information: https://pedagogvarberg.se


Upplysningar

Jessica Eriksson, Rektor

Telefon: 073-3818932


Anna Deliaune Aronius, Rektor

Telefon: 076-87 88 982


Fackliga kontaktpersoner

Kommunal Tel: 0721-51 73 76


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter