Sök

Studie- och yrkesvägledare, Förskole- och grundskoleförvaltningen


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 64 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är cirka 4 800 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Förskole- och grundskoleförvaltningen söker nu en studie-och yrkesvägledare till grundskolor i Varberg. Förskole- och grundskoleförvaltningen har en väl genomarbetad plan och årshjul för studievägledningen. Syftet med studie- och yrkesvägledning är att se till att alla elever i Varbergs kommun utvecklar sin valkompetens för att kunna fatta väl underbyggda beslut kring framtida val gällande studier och yrken. Studie- och yrkesvägledning bedrivs i både vid och snäv bemärkelse. Vid bemärkelse är all verksamhet som bidrar till att eleven utvecklar kunskaper och färdigheter som grund inför kommande studie- och yrkesval. Snäv bemärkelse är individuell vägledning i form av vägledningssamtal med studie- och yrkesvägledare. Exempelvis erbjuds individuella samtal i både åk 8 och 9. Du blir en del av en grupp av studie-och yrkesvägledare vilka verkar inom grundskolorna i Varbergs kommun.


Arbetsuppgifter

Du har en examen från en treårig studie- och yrkesvägledarutbildning. Varbergs kommun är mycket drivande och har höga ambitioner för studie och yrkesvägledningen du behöver därför vara modig, nyskapande och flexibel som person. Du behöver vara bekväm med att ha många bollar i luften samt förväntas vid behov delta i utvecklings samt processgrupper rörande skola arbetsliv. Du är lika intresserad av studie-och yrkesvägledning i snäv som i vid bemärkelse och är en genuin lagspelare. Du trivs med ett arbete med höga krav på din kommunikationsförmåga samt din samarbetsförmåga. Du är trygg i ditt agerande, liksom ansvarsfull, målmedveten, strukturerad och självständig i att driva projekt.

Kvalifikationer

Studie- och yrkesvägledarexamen. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Övrigt

Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-07-21

Referensnummer: A887953


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid

Löneform: Individuell lönesättning, ange löneanspråk.

Arbetstid: DeltidDenna tjänst har en sysselsättningsgrad om 50-100% och kan kompletteras med andra arbetsuppgifter upp till heltid.

Tillträde: Enligt överenskommelse.


Upplysningar

David Axklev, Rektor

Telefon:


Mikael Sili , Rektor, Trönningeskolan

Telefon: 0706-232137


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet Tel: 072-151 73 78


Lärarnas Riksförbund Tel: 072-1517392


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter