Sök

Förskollärare, Mariedals grundsärskola


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 64 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är vi cirka 4 800 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Mariedalsskolan är en F-3-skola i centrala Varberg med ca 250 elever i grundskolan och ca:45 i grundsärskolan. Skolan ligger intill friluftsområdet Nya Påskberget med promenadleder och lummig skog som används under skoltid såväl som fritidstid. Vi samarbetar mellan grundsärskolan och grundskolan och ett naturligt utbyte av kunskaper och erfarenheter genomsyrar verksamheten vilket stödjer varje elevs mångsidiga utveckling och lärande. Vi ser att detta arbete ger många positiva effekter för oss alla på Mariedalsskolan, såväl elever som personal. Pedagogerna på grundsärskolan arbetar i arbetslag runt elevgrupp med tre till tio elever. Bland pedagogerna finns lärare, speciallärare, specialpedagog, teckenspråkspedagog, förskollärare, fritidspedagoger och logoped. Allt pedagogiskt arbete sker utifrån ett individuellt perspektiv men ofta i grupp då kommunikation är själva kärnan i lärandet.


Arbetsuppgifter

Vi söker en förskollärare/lärare som skall arbeta i klasser där eleverna kan läsa ämnen i grundsärskolan och/eller ämnesområden inriktning träningsskolan. Du kommer att arbeta tillsammans med lärare och elevassistenter. Du skall kunna arbeta både enskilt och i grupp och kunna planera och strukturera arbetet med eleverna. Tjänsten innebär även arbete på grundsärskolans fritidshem.

Kvalifikationer

Legitimerad lärare för undervisning i förskolan alternativt legitimerad lärare F-3. Önskvärt att du har erfarenhet av att arbeta i grundsärskola. Kunskap i teckenspråk och andra alternativa kompletterande kommunikations metoder. Du bör ha en god fysik då tungalyft kan ingå. Du skall kunna delta i undervisningen i simhallen med eleverna. Du har god förmåga att i det pedagogiska ledarskapet i klassrummet möta varje elev där eleven är, och arbeta formativt med bedömning av progression. Tillsammans med kollegor prövar och omprövar du metoder och reflekterar över din undervisning utifrån en vetenskaplig grund med förståelse för beprövad erfarenhet. Vi ser också att du ska ha ett inkluderande arbetssätt för att möta elever inom NPF. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-09-15

Referensnummer: A899546


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid100%

Tillträde: Tillträde snarast


Upplysningar

Anna Deliaune Aronius, rektor,

Telefon: 076-878 89 82


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet Tel: 0721-51 73 78


Lärarnas Riksförbund Tel: 0721-51 73 92


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter