varningsikon

2020-06-18 08.25

Viktig information till allmänheten i Varbergs kommun

Bevattningsförbud råder i hela Varbergs kommun fr.o.m. den 18 juni. Du hittar även vår samlade information med anledning av covid-19 via länk nedan.

Läs mer

Sök

Socialpedagog, Bläshammar skola


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Bläshammar skola är en F-5 skola med omkring 280 elever. Skolan ligger norr om centrala Varberg i ett lugnt och lummigt område. På skolans fritidshem finns fyra avdelningar som har namnen Seglet, Båten, Havet och Fyren. Bläshammar skola är organiserad i F-2 och årskurs 3-5. Bläshammar skolas arbete ska präglas av arbetsglädje, trygghet, ansvarstagande och kontinuitet. På skola arbetar cirka 40 personer. Det finns ett elevhälsoteam bestående av skolsköterska, kurator, skolpsykolog och specialpedagog. Inflytande och delaktighet är en viktig del av skolan verksamhet och det finns elevråd, klassråd, miljögrupp samt en "Alla duger"-grupp bestående av lärare och elever som aktivt arbetar för att förhindra och förebygga mobbing. Bläshammar skola har också en aktiv föräldraförening. Bläshammar skolas vision är "En skola för alla och en skola som lägger grunden för ett livslångt lärande".


Arbetsuppgifter

Vi söker en socialpedagog som jobbar tillsammans med lärare och resurspedagoger kring årskurs 5. Under skoltid är du den trygghet som eleverna behöver för att kunna fungera i sociala sammanhang där de vistas. Du är med eleverna för att hjälpa och stötta dem i de exekutiva funktionerna under hela skoldagen, både på rast och lektioner. Du jobbar mycket med motiverande samtal tillsammans med eleverna och använder dig av ett lågaffektivt förhållningssätt och bemötande. Arbetet är mångfasetterat och utmanande och därför letar vi efter en pedagog som skall kunna verka både i den åtgärdande delen av elevhälsaarbetet men också arbeta tillsammans med andra i det förebyggande salutogena arbetet kring eleverna i klassen. Detta kommer du att göra i nära samarbete med personalteamet kring klassen och med stöd av skolans elevhälsoteam.

Kvalifikationer

Socialpedagogexamen eller motsvarande social/pedagogisk högskoleutbildning. Ditt förhållningssätt präglas av att du söker styrkor och resurser hos barnen. Du har en inkluderande elevsyn, ett positivt och lågaffektivt förhållningssätt, är lösningsinriktat och har mod att utmana till utveckling. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Övrigt

Kommunens policy är att erbjuda alla sina anställda önskad sysselsättningsgrad. Det innebär att även för de tjänster som utannonseras som deltider, så finns möjlighet att önska högre sysselsättning. De utökningar som erbjuds kan innebära kombinationer av arbetsuppgifter och arbetsplatser. Om du erbjuds anställning inom förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-06-30

Referensnummer: A961779


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: HeltidDenna tjänst har en sysselsättningsgrad om 80-100% och kan kombineras med andra arbetsuppgifter upp till heltid.

Tillträde:


Upplysningar

Elin Johansson, Rektor

Telefon: 0734-01 70 69


Fackliga kontaktpersoner

Akademikerförbundet SSR, Ulf Pellby Tel: 0702-678051


Vision Tel: 0723-58 03 90


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter