Sök

Barnskötare, Göthriks förskola


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Göthriks förskola är en förskola med plats för ca 60 barn i åldrarna 1-5 år. Göthriks förskola bedriver sin utbildning genom lekens värld, det är i leken som barnet utvecklar sitt medvetande om världen och det är där som upplevelser och erfarenheter bearbetas och lärande ständigt sker. På Göthriks förskola tror vi på det kompetenta barnet och använder oss av lärmiljön för att hjälpa oss i undervisningen. Miljön som den tredje pedagogen ska vara tillgänglig, tillåtande, inspirerande och tydlig för att få till bästa möjliga möte för lärande. Vi tror på en tillgänglighet mellan pedagoger, barn och vårdnadshavare där kommunikation spelar en central roll. Vi tar vara på barnens nyfikenhet genom att ha ett flexibelt arbetssätt där vi lyssnar på barnens tankar och funderingar. Vi försöker så mycket som möjligt att arbeta med små barngrupper för att möta varje individ, där kan vi vägleda, utmana och uppmuntra barnen i deras utveckling. Vi arbetar aktivt med pedagogisk dokumentation i Unikum för att stödja och synliggöra barnens lärande. I Varbergs förskolor ser vi barnen som kompetenta och med en vilja till utveckling och lärande. Barnens behov och önskemål står i centrum och genom olika upplevelser och lärmiljöer stimulerar vi barnens nyfikenhet till att lära. Vi arbetar efter mottot "Bästa möjliga möte för lärande" och för oss är det därför en självklarhet att möta barn, föräldrar och varandra på bästa sätt. Hos oss ges föräldrarna en inblick i och möjlighet att påverka verksamheten.


Arbetsuppgifter

I rollen som barnskötare förväntas du bidra och ta ansvar för det pedagogiska arbetet på enheten och vara delaktig i arbetet för hela förskolans utveckling. Du bidrar till att skapa goda lärmiljöer och utveckla pedagogiska processer. Du kommer att arbeta tillsammans med förskollärare och barnskötare för att skapa bästa möjliga förutsättning för barnens utveckling och lärande. Du är en medupptäckande tillsammans med barnen och använder dig av relevant forskning i det dagliga arbetet. För att leva upp till förskolans vision i Varbergs kommun ser vi att du som medarbetare engagerar dig i verksamheten och vågar sätta ambitiösa mål för ditt eget arbete. För oss är det viktigt att varje medarbetare bidrar till förskolans utveckling och att verksamheten håller hög kvalitet. För att barnen ska känna sig trygga är det viktigt för oss att du som barnskötare är lugn, stabil och kan agera kontrollerat i stressande situationer. Då du ingår i ett arbetslag ser vi det som självklart att du arbetar bra tillsammans med andra och är lyhörd för andras förslag och åsikter. Barnen ska känna glädje, lust och nyfikenhet inför att lära och som pedagog är det därför viktigt att du är flexibel och kreativ för att kunna anpassa dig efter situationen och barnens önskemål. För att trivas i rollen som barnskötare hos oss behöver du; - Vara positiv, flexibel och se möjligheter med den föränderliga verksamhet vi jobbar i. - Ha ett professionellt sätt att möta barn, föräldrar och kollegor. - Vara en god relationsskapare som ser samarbete som en framgångsfaktor.

Kvalifikationer

Barnskötarutbildning, Barn- och fritidsprogrammet eller motsvarande. Erfarenhet av arbete med NPF och tecken som stöd prioriteras. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, referenser, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Övrigt

Göthriks förskola ligger ca 9 km utanför Varberg och det finns dåligt med bussförbindelser, tillgång till bil är därför ett starkt önskemål Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2024-02-18

Referensnummer: C177518


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid

Beskrivning av omfattning: Denna tjänst har en sysselsättningsgrad om 80% och kan kombineras med andra arbetsuppgifter upp till heltid.

Tillträdesdatum: 2024-03-04

Tillträde: Enligt överenskommelse

Varaktighet: 3-6 månader

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Annalina Nilsson, Rektor

Telefon: 0766-10 75 33


Martina Holm,


Fackliga kontaktpersoner

Kommunal Tel: 0721-51 73 76


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter