Sök

Projektledare fastighetsinvestering


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 64 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är vi cirka 4 800 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Vi är inne i en spännande utvecklingsfas där vi i ett växande Varberg investerar i flera olika typer av projekt för kommunal service såsom nya skolor, förskolor, ny simhall, förvaltningslokaler mm. Vi behöver utveckla vår organisation och styrning för att möta en växande kommun och utbyggnadstakt. På Samhällsutvecklingskontoret ligger mark- och exploateringsavdelningen som har det övergripande ansvaret för genomförande av kommunens strategi i frågor kopplade till mark, kommunala fastigheter och exploatering. I din närmaste arbetsgrupp på avdelningen finns bland annat fastighetsstrateg och projektledare och ni arbetar nära varandra. Samhällsutvecklingskontoret söker nu en projektledare för fastighetsinvesteringar. Kanske är du den vi söker?


Arbetsuppgifter

Som projektledare fastighetsinvestering arbetar du med de tidiga skedena vid ny- och ombyggnation av kommunala fastigheter. Du förväntas även agera som beställare under genomförandefasen i vissa nyinvesteringsprojekt. Du ansvarar för att utreda olika lösningsalternativ och ta fram beslutsunderlag inför projektering och investering. I uppdraget ingår att samverka med ett brett fält av kompetenser, från fysiska planerare och fastighetsförvaltare till arkitekter och andra konsulter. Du har en ledande roll i arbetet med att utreda och ta fram väl genomarbetade förslag för våra nyinvesteringar för kommunens verksamheter, exempelvis förskolor och idrottshallar. I ditt arbete ingår att styra projekten och arbeta fram lösningar för kostnadseffektivitet. Vi jobbar hårt för att säkerställa långsiktigt lämpliga lokaler för våra verksamheter, och tror att du kan hjälpa oss med detta. Vi har en väl inarbetad processmodell för våra fastighetsinvesteringar och nu vill vi att du med din erfarenhet bidrar med att under hela projektens livstid, göra goda avvägningar utifrån ekonomi, behov och lagkrav.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning, gärna ifrån teknisk högskola med inriktning samhällsbyggnadsteknik, och med flerårig erfarenhet av liknande arbete. Vi tror att du har kunskaper och erfarenhet inom tidiga skeden i byggprocessen samt kravställande och kostnadsmedvetenhet. Kunskaper och erfarenheter inom entreprenadjuridik, kalkylarbete och LOU ser vi som extra meriterande. Arbetet ställer krav på god förmåga att leda och samordna mot beslutade tids- och kostnadsramar. Vi ser att du är prestigelös, tydlig och pedagogisk i ditt arbete och förhållningssätt. Du ska ha en god kommunikativ förmåga såväl skriftligen som muntligen. På avdelningen är vi ett gott gäng som hjälper varandra när det behövs och vi tror att du är en lagspelare som har ödmjukhet, respekt och förståelse.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-11-28

Referensnummer: A913931


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Tillträde omgående enligt överenskommelse.


Upplysningar

Kristina Hellerström, Avdelningschef

Telefon: 073-387 85 63


Anna-Karin Kvarnemar,

Telefon: 073-143 39 05


Fackliga kontaktpersoner

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter