Sök

Ekonom


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 64 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är vi cirka 4 800 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Socialförvaltningen erbjuder ett självständigt och omväxlande arbete inom vård och omsorg där du kan arbeta på varierande tider. Arbetar du med vård och omsorg i Varbergs kommun så är du i en organisation där vi sätter människors behov av hjälp i centrum. Det handlar också om att bemöta alla med respekt. Kvalitet inom socialt arbete betyder att vi levererar omsorg och service som motsvarar den enskildes behov. Vi arbetar utifrån ett rehabiliterande synsätt där vi i alla led fokuserar på de resurser och den vitalitet som finns hos varje människa.


Arbetsuppgifter

Vill du ha stimulerande arbetsuppgifter, ansvar och engagerade arbetskamrater i en trevlig arbetsmiljö i centrala Varberg så är denna tjänst något för dig! Tjänsten är placerad på den gemensamma ekonomiavdelningen som består av 7 personer. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat innebära ett övergripande ansvar för kvalitetssäkra och utveckla förvaltningens redovisning. Detta innebär att du samordnar arbetet kring bokslut, budget, månadsrapportering, räkenskapssammandrag och arbetet med kostnad per brukare. Då förvaltningen strävar efter att ha så effektiva och ändamålsenliga processer som möjligt kommer du driva utvecklingen av våra ekonomiadministrativa processer till exempel med hjälp av E-tjänster och/eller robotisering. Du kommer även att ha en central roll i framtagandet av förvaltningens rapporter och analyser samt ge ekonomstöd till förvaltningens övergripande staber. I detta arbete ingår även att aktivt bidra till utvecklingen av beslutsstödsystemet Hypergene. I din uppgift ingår att på ett konsultativt arbetssätt fungera som expertfunktion i ekonomiska frågor.

Kvalifikationer

Du har en akademisk examen inom ekonomi och några års erfarenhet från kvalificerat ekonomiarbete. För att lyckas behöver du vara lyhörd och entusiastisk och trivs med att arbeta i en roll med många kontaktytor. Du tycker om att jobba självständigt och driva frågor framåt och har en god analytisk förmåga. Du ser samband och helhet samt har förmågan att skapa trygghet och inge förtroende i samtal och möten. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Har du erfarenhet av Hypergene eller liknande verktyg som kommer att utvecklas kontinuerligt för både planering och uppföljning i kommunen så är det en fördel. Kunskaper i avancerad Excel och vana att hantera stora datamängder är ett plus.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-08-31

Referensnummer: A895015


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde:


Upplysningar

Ola Viestam, Avdelningschef ekonomi

Telefon:


Fackliga kontaktpersoner

VISION exp Tel:


Akademikerförbundet SSR Tel:


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter