Sök

Förhandlingschef/arbetsrättsjurist


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 64 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är vi cirka 4 800 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Personalkontoret finns organisatoriskt inom kommunstyrelsens förvaltning och leds av kommunens personaldirektör. Inom personalkontoret arbetar förhandlingschef/arbetsrättsjurist, HR-avdelningen, personaladministrativa avdelningen och den inbyggda företagshälsovården Kommunhälsan. Befattningshavaren rapporterar till personaldirektören och ingår i personalkontorets ledningsgrupp. Vi ser för närvarande över vår organisation för arbetsgivarfrågor och beroende på din kompetens och erfarenhet finns möjlighet att påverka ansvarsområdets innehåll.


Arbetsuppgifter

Uppdraget är spännande och utmanande och innebär att • vara kommunens arbetsrättsliga expert • ha förhandlingsansvar för alla olika typer av avtal och tvister • tillsammans med personaldirektören ha det yttersta ansvaret för kommunens lönestrategiska utvecklingsarbete. Medverka i löneöversynsprocessen som leds av en av personalkontorets HR-strateger • ansvara för utveckling och tolkning av kommunens samverkansavtal, personalstadga och delegeringsordning, de politiska arvodesbestämmelserna samt strategiska pensionsfrågor • leda och medverka i olika utvecklings- och utredningsprojekt, i första hand kopplade till arbetsrätt, lagar och avtal.

Kvalifikationer

Vi vill att du har högskoleexamen och relevant arbetslivserfarenhet med tyngdpunkt på arbetsrätt och HR. För att matcha kraven i uppdraget ser vi att du har flera års erfarenhet av att tolka, utveckla, utbilda och ge konsultativt stöd i lagar och avtal till specialister och chefer. Du behöver också vara van vid att leda arbetsrättsliga processer som förhandlingar och tvister. Vi ser gärna att du dessutom har erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation. Har du erfarenhet av personalledning är det meriterande. Du har en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i svenska språket både muntligt och skriftligt. Du har lätt för att skapa relationer och ett gott samarbetsklimat. Du kan leda och samordna arbetsgrupper och skapa förståelse för processer och fakta inom hela ansvarsområdet. För att lyckas i rollen krävs en god förmåga att arbete strukturerat och självständigt. Du kan hantera komplexa frågor, analysera och ta in fakta samt göra bedömningar och överväganden. Du är bra på att hantera oförutsedda händelser, prioritera och verkställa. Andra viktiga egenskaper är hög integritet och positiv auktoritet. I Varberg tror vi att våra olikheter berikar och utvecklar såväl individen som verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Varberg aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Välkommen med din ansökan!


Övrigt

Du är välkommen att kontakta Per Synnes, chefsrekryterare på telefon: 070-299 15 30, e-post: per.synnes@varberg.se. Det går bra att ringa även utanför ordinarie arbetstid. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-11-24

Referensnummer: A912850


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Tillträde: Enligt överenskommelse.


Upplysningar

Per Synnes, Chefsrekryterare

Telefon: 070-299 15 30


Fackliga kontaktpersoner

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter