Sök

Förskollärare, Träslövsläges förskolor


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 64 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är vi cirka 4 800 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. I Träslövsläge, strax söder om Varberg, finns skog, strandängar och hav runt husknuten. Förskolorna Hajvägen och Knarråsen har plats för ca 58-60 barn vardera i åldrarna 1-6 år och pedagogerna arbetar på olika sätt med barnen i mindre grupperingar under olika delar av dagen. De båda förskolorna har samma chef och utgör tillsammans ett gemensamt förskoleområde där samarbete och utbyte sker mellan pedagogerna på de båda förskolorna, bl.a genom gemensamma utvecklingsområden och pedagogiska möten. På förskolornas gårdar och i närmiljön finns det gott om utrymme för en stimulerande och utvecklande uteverksamhet. Här finns en specialpedagog att tillgå för rådgivning och handledning samt en chef med bakgrund i- och erfarenhet av både förskola och grundskola. Ta chansen och bli en av oss!


Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som förskollärare på en av förskolorna i Träslövsläge, med ansvar för att verksamheten bedrivs i enlighet med våra styrdokument. Här finns en hög andel förskollärare och alla pedagoger arbetar med att stödja och stimulera barns utveckling och lärande utifrån läroplanen samt anpassar den pedagogiska lärmiljön med hänsyn till barnens förutsättningar, behov och intressen. Arbetet kommer att utvecklas vidare utifrån den reviderade läroplanen, Lpfö-18. Inkludering samt barns inflytande är viktiga delar i vår verksamhet och under det kommande året kommer vi att fokusera extra på utveckling av bl.a tydliggörande pedagogik, dokumentation samt utbildning och undervisning i förskolan. Du har regelbunden pedagogiskt utvecklingstid på dagtid och förväntas att, tillsammans med kollega/kollegor, bedriva ett arbete med hög kvalité. Vi har APT sen eftermiddag/kväll en gång i månaden och under verksamhetsåret har vi fem studiedagar då vi tillsammans arbetar med verksamhetsutveckling på olika sätt. Inom ramen för uppdraget erbjuds också viss fortbildning. Vi arbetar systematiskt med förebyggande barnhälsa, dokumentation och aktionsforskning för att utveckla och säkerställa kvalitén i verksamheten. Vi är nyfikna på vad just du kan och vill bidra med i arbetet! Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Legitimerad förskollärare / lärare med legitimation för undervisning i förskola. Du är en uppdragsmedveten förskollärare som både vill och kan bidra till en verksamhet med hög kvalité. Du arbetar medveten för att skapa kvalitativa och utmanande lärmiljöer samt utveckla pedagogiska processer i samspel med såväl barn som vuxna. Du ser möjligheter, har ett inkluderande förhållningssätt och ser det som självklart att förskolan ska möta alla barn utifrån deras förmågor, intressen och behov. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Intresse av att jobba med barn i alla olika åldrar inom förskolan krävs Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Övrigt

Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-11-10

Referensnummer: A911738


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform: Individuell lönesättning, ange löneanspråk.

Arbetstid: Heltid100%

Tillträde: eller enligt överenskommelse


Upplysningar

Christina Edberg, Rektor

Telefon: 070-262 80 96


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet Tel: 0721-51 73 78


Lärarnas Riksförbund Tel: 0721-51 73 92


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter