Sök

Skola- arbetslivsutvecklare, förskole- och grundskoleförvaltningen


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? MOA, modern arbetslivsorientering, är Varbergs modell för att öka och stärka elevers valkompetens genom samarbeten skola- arbetsliv. En likvärdig, långsiktig och hållbar struktur har byggts upp, där ett flertal processer är återkommande genom hela grundskolan. Varberg växer och utvecklas, så också den kommunala grundskolans verksamhet. För att hålla fortsatt hög nivå i det vida perspektivet av studie- och yrkesvägledning söker vi ytterligare en skola- arbetslivsutvecklare till förskole- och grundskoleförvaltningen.


Arbetsuppgifter

Som skola- arbetslivsutvecklare arbetar du med utveckling och progression i utvecklingsarbetet som förskole- och grundskoleförvaltningen bedriver för ökad valkompetens. Utifrån skolans nationella styrdokument, och Varbergs lokala verksamhetsplan, arbetar du i det vida perspektivet för vägledning. Det innebär att: - tillsammans med skola-arbetslivsutvecklare förvalta, förfina och utveckla arbetet med modern arbetslivsorientering. - tillsammans med skola-arbetslivsutvecklare vidareutveckla former för PRAO samt samarbetet med studie- och yrkesvägledare i grundskolan . - tillsammans med skola-arbetslivsutvecklare planera, genomföra, analysera och följa upp pågående processer. - tillsammans med skola-arbetslivsutvecklare underhålla befintliga nätverk och utveckla nya.

Kvalifikationer

Du har högskoleexamen inom studie- och yrkesvägledning, lärarexamen mot grundskolans senare år eller utbildning med motsvarande kvalifikationer som arbetsgivaren bedömer som lämplig. Tidigare erfarenheter av vägledning, samarbete med omvärld och arbetsmarknad är meriterande. Likaså erfarenhet av att arbeta i skolverksamhet och att arbeta i en politisk styrd organisation. Vi söker en god ambassadör för både uppdrag och verksamhet. Uthållighet och öppenhet för olika arbetssätt och metoder som leder utveckling framåt i bästa möjliga möte för lärande är viktigt. Likaså att kunna arbeta mot uppsatta mål, där drivkraft motiverar andra genom tillit och transparens i de arbetsuppgifter uppdraget innebär. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-02-24

Referensnummer: A933030


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid100%

Tillträde: Tillträde snarast


Upplysningar

Maria Wirén, Utvecklingschef

Telefon: 0709-36 80 36


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet Tel: 0721-51 73 78


Lärarnas Riksförbund Tel: 0721- 51 73 92


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter