varningsikon

2020-11-04

Skärpta råd för att begränsa smittspridningen i Halland

Till följd av en ökad smittspridning av covid-19 har Folkhälsomyndigheten tillsammans med Region Hallands smittskyddsläkare beslutat om lokala allmänna råd som gäller från och med den 3 november. Läs mer om hur Varbergs kommun anpassar verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Skärpta råd för att begränsa smittspridningen i Halland

Sök

SVA och svenska lärare till Vuxenutbildningen i Varberg


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Vuxenutbildningen i Varberg är en del av avdelningen VIA, Vuxenutbildningen, Integrationsenheten och Arbetsmarknadsenheten som ingår i utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen. Förvaltningen är kommunens yngsta förvaltning och bildades 1 januari 2019. Vuxenutbildningens främsta uppdrag är att förbereda vuxna elever för fortsatta studier eller för arbetslivet. Vuxenutbildningen rustar individer för framtiden genom att möjliggöra ett livslångt lärande och erbjuda framgångsrik undervisning och flexibelt lärande.


Arbetsuppgifter

Uppdraget består dels av handledning i svenska som andraspråk grundläggande nivå på kvällen. Eleverna studerar svenska som andraspråk grundläggande nivå via en distansleverantör på en digital lärplattform. Ditt jobb blir att handleda eleverna, både när det gäller ämnet men också gällande IKT. Uppdraget innebär även handledning i svenska under dagen för enstaka elever som läser svenska på grundläggande nivå via en distansleverantör på en digital lärplattform.

Kvalifikationer

Vi söker en legitimerad lärare i svenska som andraspråk på grundläggande nivå i kombination med svenska på grundläggande nivå. Du är pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du är flexibel och ser din del av arbetet som ett led i ett bredare perspektiv där elever går vidare till arbete eller till fortsatta studier. Du har förmågan att motivera elever i deras lärande. Du är positiv, nyfiken, lyhörd och tydlig i din kommunikation och du kan anpassa ditt sätt att kommunicera till mottagaren. Uppdraget ställer krav på att du kan arbeta självständigt och är bra på att strukturera dina uppgifter men också att du har en god samarbetsförmåga. Du har erfarenhet och kunskap i att arbeta med vuxna elever. Du har goda IT kunskapar. Det är meriterande om du har erfarenhet av att jobba i digitala lärplattformer.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-12-01

Referensnummer: A988269


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid

Beskrivning av omfattning: 40%

Tillträdesdatum: 2021-01-11

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Henriette Hammar, Enhetschef

Mobiltelefon: 0768477072


Fackliga kontaktpersoner

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter