Sök

Verksamhetsutvecklare med arbetsledande funktion


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Arbetsmarknadsenheten inom Varbergs kommun är inne i ett expansivt förändringsarbete med fokus på att fler individer ska hitta snabbaste vägen till egen försörjning. Vi är sedan ett år tillbaka organiserade under utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen. Vi arbetar med uppdrag från socialtjänst/försörjningsstöd, Arbetsförmedling, Integration samt Samordningsförbund. Inom enheten finns 25 medarbetare och en ansvarig chef. Enheten förstärks nu med två verksamhetsutvecklare med uppdrag att stödja, utveckla och leda verksamheten tillsammans med personal och enhetschef. Inom enheten finns för närvarande bla insatser så som intern och extern arbetsträning, jobbsökaraktiviteter, praktikplatser, företagarkontakter, arbetsförmågeutredningar och olika utbildningsinsatser mm. Vill du vara med och utveckla denna viktiga och spännande verksamheten vidare?


Arbetsuppgifter

Som verksamhetsutvecklare med arbetsledande funktion består arbetsuppgifterna i huvudsak av att stödja och utveckla arbetet tillsammans med arbetsgruppen och enhetschefen på arbetsmarknadsenheten. Men även ärendehandledning , statistik och metodhandledning till såväl nya som erfarna medarbetare ingår i det dagliga arbetet. I uppdraget ingår att hålla sig uppdaterad på ny forskning, lagstiftning och direktiv samt att ansvara för att det implementeras i det vardagliga arbetet. Du är delaktig i att skapa och upprätthålla rutiner och fungerande processer. I nära samarbete med enhetschef kommer du att följa upp verksamhetens mål och resultat samt driva utvecklingen framåt. Det är ett spännande och utvecklande arbete i en verksamhet med stora ambitioner att ligga i framkant!

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom eller arbetsterapeut eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant. Vi ser också att du har flerårig och aktuell erfarenhet inom området samt erfarenhet av arbetsledning inom området. Ett krav är att du har erfarenhet av arbetsmarknadsverksamhet och försörjningsstöd gärna i kombination med integration och/ eller arbetsförmedling. Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av handledning av kollegor samt att du har erfarenhet av processinriktat förbättringsarbete tex med LEAN som metod för ständiga förbättringar. Eftersom arbetet innebär mycket dokumentation ställs höga krav på administrativ förmåga samt förmåga att uttrycka sig väl i svenska språket, såväl i tal som i skrift. Vi tycker det är viktigt att du trivs och har roligt på arbetet därför lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper. För att trivas i rollen tror vi att du är målmedveten och en driven förändringsledare. Som person är du nyfiken på nya lösningar och arbetssätt samt lösningsorienterad med förmåga att förstå och sätt dig in i komplexa frågor. Du är ansvarfull, strukturerad och självständig i det dagliga arbetet och det är viktigt att du kan leda och arbeta i processer med både interna och externa deltagare. För att lyckas i rollen ser vi att du är pedagogisk och kommunikativ. Du har lätt att lära och har förmåga att skapa förtroendefulla relationer. Du behöver vara trygg i dig själv med god förmåga att planera och prioritera i ditt arbete.


Övrigt

Rekryteringen kommer ske löpande så välkommen in med din ansökan idag. Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-01-26

Referensnummer: A926317


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse.


Upplysningar

Christina Karlsson, Enhetschef

Telefon: 072-1516118


Fackliga kontaktpersoner

Lars-Åke Levin Tel: 076-148 82 08


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter