varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Förskollärare, Applagårdens förskola


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Applagårdens förskola ligger i centrala Bua med närhet till skog, hav, bibliotek och gymnastiksal. Förskolan har fyra avdelningar, Solen och Brisen för de yngsta barnen samt Vinden och Kulingen för de äldre barnen. Efter jul står en nya förskola bredvid Bua skola färdig för att ta emot alla barn och personal från Applagårdens förskola. Här kommer vi att flytta in i nya ljusa lokaler som ger goda möjligheter till att skapa lärmiljöer för utveckling och lärande. Förskolan får också en stor fin gård med många nya spännande lekredskap och stora grönytor. Applagården har en stor varierad gård med många härliga lekredskap för alla åldrar och grönytor som inspirerar till rörelse och lek. Gårdens ytor går även att begränsa så att de yngre barnen får en egen gård. Inomhus erbjuds barnen en stor ljus lekhall och ett härligt kreativt målarrum. Förskolan har också olika rum med olika pedagogiska inriktningar som anpassas efter barnens behov och önskemål. Personalen på förskolan arbetar ständigt med att utveckla förskolans lärmiljöer så att de utmanar och berikar barnen i deras utveckling. Förskolan har barnens bästa i fokus den ska vara trygg, rolig, utvecklande och ge alla barn möjlighet till att utveckla en tro på sin egen förmåga, alla ska lyckas!


Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är nyfiken, flexibel, kreativ, positiv och nytänkande. I rollen som förskollärare förväntas du bidra och ta ansvar för det pedagogiska arbetet på enheten och vara delaktig i arbetet för hela förskolans utveckling. Du får också möjlighet till att vara med och bygga upp verksamheten på den nya förskolan tillsammans med dina kollegor. Du bidrar till att skapa goda lärmiljöer, utveckla pedagogiska processer och deltar aktivt i pedagogiska diskussioner tillsammans med andra pedagoger. Du har också ansvar för att genomföra pedagogisk dokumentation på både gruppnivå och kring det enskilda barnet. I samspel med barnen ger du varje barn utrymme att utvecklas utifrån sina unika egenskaper, du är närvarande, medforskande och aktiv i deras lek, utforskande och lärande. I mötet med vårdnadshavare är du lugn, trygg och positiv.

Kvalifikationer

Legitimerad förskollärare för förskolan. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-05-16

Referensnummer: A1026385


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid

Beskrivning av omfattning: Denna tjänst har en sysselsättningsgrad om 70% och kan kombineras med andra arbetsuppgifter upp till heltid

Tillträdesdatum: 2021-08-05

Tillträde: eller enligt överenskommelse.

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

Länk till mer information: https://varberg.se/pedagogvarberg


Upplysningar

Lena Dahl, Rektor

Telefon: 0723-86 90 27


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet Tel: 0721-51 73 78


Lärarnas Riksförbund Tel: 0721-51 73 92


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter