Sök

Fritidspedagog, Väröbackaskolan


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Väröbackaskolan är en F-9 skola med 400 elever. Skolan ligger intill böljande sädesfält i samhället Väröbacka mellan Kungsbacka och Varberg. Det är viktigt för oss att arbeta för gemenskap och trivsel där vi tillsammans stärker elevernas lärande och inspirerar dem att uppnå sina drömmar. Läs mer om förskole- och grundskoleförvaltningens verksamhet på Pedagog Varberg.


Arbetsuppgifter

Som fritidspedagog planerar, genomför, utvärderar och utvecklar du undervisningen på våra fritidshem utifrån fritidshemmets styrdokument och skolans vision så att alla elever utmanas och inspireras till nya upptäckter. Skolans och fritidshemmets arbete kännetecknas av ömsesidig respekt och konstruktivt samarbete. Ditt ledarskap i mötet med elever är tydligt och har fokus på elevernas välmående, utveckling och lärande. Vi söker 2 kollegor som är trygga och säkra i sin yrkesroll. Du har en god pedagogisk förmåga och ett positivt förhållningssätt gentemot både elever och kollegor. Du har ett flexibelt arbetssätt, har lätt för att skapa struktur och ordning, samt har god samarbetsförmåga. Du har god kännedom om läroplanen och övriga styrdokument och kan omsätta dessa i det dagliga arbetet med eleverna. Du ingår i ett arbetslag som strävar efter att utveckla fritidshemmets undervisning så att eleverna har en trygg och meningsfull fritid. Vårt fritidshem är uppdelat i två avdelningar Axet som är för de yngre eleverna F-1 och Ankaret som vänder sig till de äldre eleverna i åk 2-4. Under elevernas skoltid arbetar du i skolans verksamhet där en av tjänsterna har sin bas i åk F - klass och den andra i åk 5. Det är viktigt med gott samarbete med lärare och alla tar en aktiv roll för att bidra till en ökad kvalitet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och eftersträvar en personalgrupp som kompletterar varandra i erfarenheter.

Kvalifikationer

Legitimerad fritidspedagog samt erfarenhet och vilja att arbeta i både skola och fritidshemmets verksamhet. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-11-26

Referensnummer: A1067188


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Beskrivning av omfattning: 100%

Tillträdesdatum: 2021-12-21

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal tjänster: 2


Upplysningar

Ylva Erixon, Rektor Väröbackaskolan

Telefon: 073-243 74 08


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet Tel: 0721-51 73 78


Lärarnas Riksförbund Tel: 0721-51 73 92


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter