varningsikon

2020-11-04

Skärpta råd för att begränsa smittspridningen i Halland

Till följd av en ökad smittspridning av covid-19 har Folkhälsomyndigheten tillsammans med Region Hallands smittskyddsläkare beslutat om lokala allmänna råd som gäller från och med den 3 november. Läs mer om hur Varbergs kommun anpassar verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Skärpta råd för att begränsa smittspridningen i Halland

Sök

Stödfamiljer


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Att jobba för Varbergs omsorg är inte som att jobba för vem som helst. Vi har många olika yrken och karriärmöjligheter att välja bland. Det är ett växande område och vi behöver mer personal i framtiden. Men kanske viktigast av allt är att du gör skillnad i andra människors liv. Vi står för omsorg med mycket hjärta. Beskrivning av uppdraget stödfamilj Vi söker familjer och ensamhushåll som har tid och engagemang för uppdrag som stödfamilj. En familj med ett barn som har en funktionsnedsättning kan behöva vila ibland och barnet får möjlighet till miljöombyte. Då kan en stödfamilj vara bra. Att vara stödfamilj innebär att du och din familj tar emot ett barn eller en ungdom med funktionsnedsättning som ex. autism i ert eget hem 1-2 helger i månaden.


Arbetsuppgifter

Om din familj Det är viktigt att ni kan erbjuda en trygg och stimulerande miljö och att ni har både tid och plats att ta emot ett barn i ert hem. Ett ömsesidigt förtroende mellan familjerna är a och o liksom att möta den hjälpsökande familjen och dess livssituation med respekt. Arvodesanställning. Uppdrag som stödfamilj innebär inte en anställning hos Varbergs kommun. Ersättningen betalas ut i form av arvode och omkostnadsersättning och beräknas på hur många dygn barnet vistas hos stödfamiljen. Vi är måna om kontinuitet för barnen och dess familjer, och önskar därför att ni som söker har möjlighet att ta uppdraget under en längre period, minst ett år.

Kvalifikationer

Det krävs ingen särskild utbildning för att vara stödfamilj men en del barn behöver möta vuxna som har viss kunskap om autism och ADHD.


Erfarenhetskrav

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt

Socialtjänsten gör en lämplighetsbedömning genom intervju, kontroll av social- och polisregister samt kronofogde, försäkringskassa, samt referenstagning. Handläggning av ansökningar sker löpande.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-12-01

Referensnummer: Varbergs Omsorg 37/20


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid

Beskrivning av omfattning: 1-2 helger/månad

Tillträde: Tillträde snarast

Antal tjänster: 7


Upplysningar

Maria Sundmark,

Telefon: 0340-88989


Fackliga kontaktpersoner

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter