varningsikon

2020-11-04

Skärpta råd för att begränsa smittspridningen i Halland

Till följd av en ökad smittspridning av covid-19 har Folkhälsomyndigheten tillsammans med Region Hallands smittskyddsläkare beslutat om lokala allmänna råd som gäller från och med den 3 november. Läs mer om hur Varbergs kommun anpassar verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Skärpta råd för att begränsa smittspridningen i Halland

Sök

Barnskötare, Träslövsläge förskoleområde (Knarråsens förskola och Hajvägens förskola)


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Förskolorna Knarråsen och Hajvägen har plats för ca 58-60 barn vardera i åldrarna 1-6 år och pedagogerna arbetar i arbetslag samt på olika sätt med barnen i mindre grupperingar under delar av dagen. De båda förskolorna har samma chef och utgör tillsammans ett gemensamt förskoleområde där samarbete och utbyte sker mellan pedagogerna. På förskolornas gårdar och i närmiljön finns det gott om utrymme för en stimulerande och utvecklande uteverksamhet med skog, ängar, strand och hav runt husknuten. Här finns en specialpedagog att tillgå för rådgivning och handledning samt en chef med bakgrund i- och erfarenhet av både förskola och grundskola. Trivseln är hög och vi jobbar tillsammans! Ta chansen och bli en av oss! Respektive tjänst kommer att förläggas på en av förskolorna.


Arbetsuppgifter

Som barnskötare ska du bidra till att genomföra förskolans uppdrag utifrån Läroplan, Skollag samt övriga gällande styrdokument. Du möter barn, vårdnadshavare och kollegor och är en del i ett arbetslag. Du kan också bli ansvarig för inskolning och samtal med vårdnadshavare.

Kvalifikationer

Gymnasieutbildning, Barn-och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Utbildning i TAKK/AKK samt erfarenhet av arbete med TAKK och bildstöd samt av arbete med yngre barn i förskolan är ett krav. Erfarenhet av att ta ansvar för förskolans uppdrag samt erfarenhet av ansvar för inskolning och samtal med vårdnadshavare är ett krav. Du som söker tjänsten behöver ha ett inkluderande förhållningssätt samt vara närvarande och lyhörd inför barnen. Du behöver vara en pedagog med engagemang, ha en positiv syn på uppdraget som barnskötare med förståelse för- samt förmåga att föra en dialog med kollegor och vårdnadshavare kring förskolans uppdrag. Vidare behöver du ha både erfarenhet av- samt god förmåga att leda barn och barngrupper med ett inkluderande och in-lyssnande förhållningssätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

1-2 tjänster. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-11-25

Referensnummer: A987208


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid / deltid

Beskrivning av omfattning: Dessa tjänster har en omfattning om 20-75% och kan kombineras med andra arbetsuppgifter upp till heltid.

Tillträde: eller enligt överenskommelse.

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal tjänster: 2

Länk till mer information: https://varberg.se/pedagogvarberg


Upplysningar

Christina Edberg, rektor,

Telefon: 0340-69 90 06

Mobiltelefon: 0702-628096


Fackliga kontaktpersoner

Kommunal Tel: 0721-51 73 76


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter