Sök

Speciallärare, Väröbackaskolan


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 64 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är cirka 4 800 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Väröbackaskolan är en liten men växande skola. Skolan ligger i det lilla samhälle Väröbacka med böljande sädesfält omkring sig. Det är på bekvämt pendlingsavstånd från både Kungsbacka och Varberg. Det är en fantastisk liten skola med kunnig personal, fina elever och ett gott samarbete med vårdnadshavarna. På skolan finns en stor gemenskap och trivsel både bland personal och elever. Skolan har drygt 300 elever och har varit en F-3, 7?9 skola med två fritidshems avdelningar från och med hösten behåller vi våra 4: or och påbörjar utbyggnaden av vårt mellanstadium. Läsåret 2019/2020 blir ett spännande år på Väröbackaskolan. Vi ser fram emot att få vår moduletablering med 6 nya klassrum på plats och fortsätta det kollegiala lärandet med anpassningar och Unikum som vi påbörjat. Vi kommer även arbeta tätt med kommunhälsan för att bygga en robust arbetsplats med goda kommunikationsvägar och stabila arbetslag. Läs mer om förskole- och grundskoleförvaltningens verksamhet på Pedagog Varberg


Arbetsuppgifter

Som speciallärare på Väröbackaskolan undervisar du elever i åk 6-9. Du ingår i skolans elevhälsoteam, EHT. Förutom elevhälsoteamet samarbetar du med övriga lärare på skolan. Du arbetar med ämnesutveckling, handleder, ger tips och idéer, gör klassrumsobservationer och arbetar med undervisning i klassrummet. Du håller kvalificerade samtal med lärare och arbetslag och deltar vid EHM (elevhälsomöten) samt i möten med vårdnadshavare och elever. Under detta läsår är hälsofrämjande och förebyggande elevhälsa att av de utvecklingsområden som vi har fokus på och där speciallärarens roll blir en viktig del i utvecklingen framåt. Som anställd i förskole- och grundskoleförvaltningen får du kompetenshöjande insatser under läsåret. Innehållet och formen för kompetensutvecklingsinsatserna tar utgångspunkt i förskole- och grundskoleförvaltningen verksamhetsplan och identifierade behov som framkommit i det systematiska kvalitetsarbetet. På så sätt skapas ökar likvärdigheten, långsiktighet och hållbarhet för att nå förskole- och grundskolenämndens prioriterade mål. Varje skola bedriver också ett utvecklingsarbete i organiserad och systematiserad form.

Kvalifikationer

Lärarlegitimation, speciallärarexamen. Vi söker dig som är utbildad speciallärare. Du har fokus på elever i behov av särskilt stöd men arbetar också med ett salutogent perspektiv och på ett hälsofrämjande och förebyggande sätt. Vi ser att du som söker arbetar för goda relationer med såväl elever som vårdnadshavare samt att du är flexibel, öppen och har god samarbetsförmåga. Du är kreativ och kan engagera och motivera eleverna till lärande och du bidrar med nya pedagogiska idéer som utvecklar undervisningen. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Övrigt

Intervjuer sker löpande under annonseringstiden. Om du erbjuds anställning inom förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-07-28

Referensnummer: A888842


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform: Individuell lönesättning, ange löneanspråk.

Arbetstid: Heltid100%

Tillträde: Eller enligt överenskommelse.


Upplysningar

Kaisa Sundholm, Rektor

Telefon: 072-1517304


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet Tel: 0721-51 73 78


Lärarnas Riksförbund Tel: 0721- 51 73 92


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter