Sök

Verksamhetschef grundskola, Förskole- och grundskoleförvaltningen


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Vill du tillsammans med oss arbeta långsiktigt, hållbart och strategiskt för att Varberg fortsatt ska vara en stark skolkommun? High five på den – skicka in din ansökan och ta chansen! I samband med att vår nuvarande verksamhetschef går vidare till ett nytt uppdrag, och utifrån en översyn av grundskolans ledningsorganisation, kommer grundskolan i Varbergs kommun fortsättningsvis ledas av två verksamhetschefer med ansvar för var sitt geografiskt team. Vi ser en duo som samarbetar, och som med kompetens, kunnighet och kombinerad kraft kan föra oss fortsatt framåt utifrån vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Vi söker dig som är prestigelös, tydlig och har god förmåga till helhetssyn. Du är trygg, tar initiativ och lyssnar in olika perspektiv. Som verksamhetschef tar du ansvar och fattar beslut, och är en förebild och ambassadör för Varbergs grundskolor och kommun. Dessutom är du självklart intresserad av pedagogiskt utvecklingsarbete, kan grotta ner dig i aktuell skolforskning och samtidigt värna helikopterperspektivet så att insatser är behovsanpassade utifrån Varbergs kontext.


Arbetsuppgifter

Som en av två verksamhetschefer har du ett övergripande ansvar för verksamheten och att leda, utveckla och stödja skolledarna i det pedagogiska utvecklingsarbetet. Du skapar hållbara strukturer för att stärka en lärande organisation genom utveckling av skolledares ledarskap och praktik. Du ingår i förvaltningschefens ledningsgrupp där vi tillsammans arbetar för att skapa förutsättningar för alla våra verksamheter med fokus på barns och elevers utveckling, lärande och resultat. I Varberg pågår ett aktivt utvecklingsarbete inom flera områden. Som verksamhetschef förväntas du ta vid pågående processer och leda med fokus på kvalitet, professionalisering, digitalisering samt likvärdig utbildning för alla. Som verksamhetschef för grundskolan kommer du tillsammans med handläggare på förvaltningens kansli att ansvara för ärenden till nämnden. Du samverkar också med andra förvaltningar i Varbergs kommun och ingår i olika regionala och eventuella nationella nätverk.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning. Du är väl förtrogen med systematiskt kvalitetsarbete med fokus på analys för att fortsatt utveckla helheten för Varbergs skolor. Du har ledarerfarenhet från grundskoleverksamhet där ditt ledarskap kännetecknas av engagemang, lyhördhet och tydlighet. Du har en god kommunikativ förmåga, entusiasmerar och motiverar din omgivning, och bidrar till att skapa ett gott arbetsklimat. Vi ser gärna en glimt i ögat hos dig, och att du uppskattar att vara en i gänget! Du är omvärldsorienterad och insatt i skolans utveckling och utmaningar. Du har erfarenhet av ekonomiskt strategi- och analysarbete och är van vid att arbeta utifrån budget, prognos, uppföljning och rapporter. För oss är det också viktigt att du har en god förståelse för vad det innebär att arbeta i en politiskt styrd organisation. Varberg har goda skolresultat och tillsammans med dig vill vi bli ännu bättre välkommen med din ansökan! Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-08-07

Referensnummer: A1140464


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Beskrivning av omfattning: 100%

Tillträdesdatum: 2023-01-09

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 2


Upplysningar

Carina Uvenfeldt, Förvaltningschef

Telefon: 0738-52 97 53


Fackliga kontaktpersoner

Ledarna, Andreas Ålenius Täckholm Tel: 0721-51 61 42


Sveriges skolledarförbund, Andreas Gustafsson Tel: 0721-68 80 54


Lärarförbundet & Vision Tel: 0721-517378 & 072-3580390


Lärarnas Riksförbund Tel: 0721-51 73 92


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter