varningsikon

2020-11-04

Skärpta råd för att begränsa smittspridningen i Halland

Till följd av en ökad smittspridning av covid-19 har Folkhälsomyndigheten tillsammans med Region Hallands smittskyddsläkare beslutat om lokala allmänna råd som gäller från och med den 3 november. Läs mer om hur Varbergs kommun anpassar verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Skärpta råd för att begränsa smittspridningen i Halland

Sök

Enhetschef administration och vaktmästeri Peder Skrivares skola


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen söker nu en enhetschef administration/intendent till Peder Skrivares skola. I ditt uppdrag förväntas du leda och utveckla skolans administration och vaktmästeri och i nära samverkan med medarbetarna utveckla skolans administrativa processer och rutiner. Du förväntas också leda och utveckla rutiner och uppföljning med avseende på skolans systematiska arbetsmiljöarbete. Peder Skrivares skola är en skola som växer och kommer därför under de närmsta åren ha ett stort behov av nya lokaler för att möta ett växande elevantal. Som enhetschef administration/intendent kommer därför en del av ditt arbete bli att tillsammans med gymnasiechef, samordna arbetet med lokalförsörjning för att säkerställa att Peder Skrivare skola kan möta ett växande elevantal. I rollen ingår personalansvar för skoladministratörer, IKT-personal och vaktmästare, i nuläget 11 personer. Du förväntas vara en närvarande chef som driver utvecklingsarbete i nära samverkan med dina medarbetare och skolans ledningsgrupp. Du är strukturerad och noggrann och har en förmåga att omsätta tankar och idéer i praktiska handlingar som leder verksamheten framåt.


Arbetsuppgifter

• Samordna skoladministratörernas och IKT-personalens uppdrag för ett likvärdigt stöd till samtliga enheter och att skapa en tydlighet i organisationen. • Samordna vaktmästeriet på Peder Skrivares skola för ett likvärdigt stöd till samtliga delar av skolan samt skapa en tydlighet i organisationen. • Ansvara för stöd till samtliga skolenheter genom att vidareutveckla, och ansvara för, det systematiska arbetsmiljöarbetet och arbetet med den fysiska arbetsmiljön på respektive arbetsplats. • Ha ett särskilt ansvar för att samordna Peder Skrivares arbete med lokalförsörjning. • Kontinuerligt utvärdera organisationen så att rätt kompetens finns tillgänglig i verksamheten. • Bedöma och samordna personalens behov av kompetensutveckling mot bakgrund av nuvarande och kommande uppdrag så att varje medarbetare kan nyttja sin fulla potential. • Vidareutveckla en organisation där skoladministratörerna, vaktmästare och IKT-personal upplever en tillhörighet och kan erhålla kollegialt stöd samt skapa förutsättningar för ett effektivt erfarenhetsutbyte. • I nära dialog med verksamheten delta i utvecklingen av de administrativa processerna och rutinerna samt delta i utvecklingen av administrativt systemstöd för en ökad kvalitet och effektivitet. • Utöva ett närvarande ledarskap där personalen upplever tydlighet, engagemang och stöd i förhållande till deras arbetssituation och för att erhålla ett gott underlag inför bedömnings- och medarbetarsamtal. • Som enhetschef kommer du att ha budget- och personalansvar för administration, IKT och vaktmästeri.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant examen på högskolenivå och önskvärt är att du även har några års erfarenhet av arbete inom skola eller gymnasieskola där du fått förståelse för de administrativa processerna. Du har erfarenhet av att leda utvecklingsarbete och kan på ett systematiskt och strukturerat sätt, planera, genomföra och följa upp arbetet. Du har erfarenhet av att leda systematiskt arbetsmiljöarbete och erfarenhet av uppföljning och utveckling av arbetet med fysisk arbetsmiljö. Arbetet förutsätter goda ledaregenskaper och ett starkt engagemang för att utveckla en service som ger rektorer förutsättningar att fokusera på det pedagogiska ledarskapet. Som person är du flexibel, noggrann och ansvarstagande. Du har mycket god organisationsförmåga, är lyhörd inför verksamhetens behov och tydlig i ditt sätt att kommunicera. Vänligen bifoga, via offentliga jobb, betyg och examensbevis.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Innan anställning krävs ett registerutdrag. Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk i din ansökan. Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-11-26

Referensnummer: A983773


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: 2021-01-04

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Tobias Ramstedt, Gymnasiechef

Telefon: 070-638 84 72


Fackliga kontaktpersoner

Martin Rimby


Suzanne Persson


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter