varningsikon

2023-06-02

Hög brandrisk - förbjudet att elda i skog och mark

Det är torrt i skog och mark, risken för brand är mycket stor. Därför är det eldningsförbud i Varbergs kommun från 1 juni. Var även fortsatt sparsam med dricksvattnet.

Läs mer om Hög brandrisk - förbjudet att elda i skog och mark

Sök

Nämndsekreterare till Socialförvaltningen, Varbergs kommun


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss?


Arbetsuppgifter

Socialförvaltningen ansvarar för omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning samt individ- och familjeomsorg. Socialförvaltningen är på en utvecklingsresa som ska ta oss in i framtiden. Vår målbild är att vara en socialförvaltning som tillsammans agerar modernt och hållbart för att med stolthet och genomförandekraft ta oss an vårt uppdrag för de vi finns till för. Är du intresserad av ett arbete där du får bidra till socialförvaltningens viktiga uppdrag och vara en viktig del av den demokratiska processen mellan tjänstepersoner och politiker? Då kan vi erbjuda dig en spännande och utvecklande tjänst som nämndsekreterare. Du kommer tillhöra HR-staben. I staben ryms HR-konsulter, kommunikatör och ett nämndskansli med registrator och nämndsekreteraren. Vi är ett gott gäng på 13 medarbetare. Som nämndsekreterare är du en viktig länk mellan förvaltningschef, handläggare, nämndens ordförande och övriga förtroendevalda. Du samordnar och ansvarar för hela processen inom nämndsadministration vilket bland annat innebär diarieföring, beredning, planering, skicka kallelser, skriva protokoll, bevakning, expediering, utlämning av handlingar och arkivering. De politiska sammanträdena består av arbetsutskott vid två tillfällen per månad och nämndsammanträde vid ett tillfälle per månad. Du ansvarar för att hålla samman hela nämndsprocessen och deltar också vid de politiska mötena. Med för året ny mandatperiod har du en särskilt viktig roll i etableringen av den nya nämnden med till exempel utbildningsinsatser. I din roll ingår också att bistå vid ändringar i regelverk kopplade till nämnd och beslutsbefogenhet, till exempel delegationsordning.

Kvalifikationer

För att lyckas i uppdraget vill vi att du - Har erfarenhet av politiskt styrd organisation - Har god kunskap om kommunallagen, förvaltningslagen och GDPR - Är mycket duktig på att skriva och presentera på svenska språket - Behärskar Officepaketet utan problem - Har en universitets- eller högskoleutbildning inom relevant område, till exempel statsvetenskap, juridik, offentlig förvaltning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant Det är meriterande om du har - Erfarenhet av att arbeta som nämndsekreterare eller med liknande uppgifter i kommun eller region - Hög digital mognad och erfarenhet av att aktivt arbeta i dokument- och ärendehanteringssystem Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet, och tycker att det är viktigt att du - Har god förmåga att ta ansvar, planera och arbeta självständigt - Prioriterar mellan olika uppgifter och levererar inom utsatt tid (även om det ibland är snäva tidsramar) - Är noggrann, strukturerad och trygg i din roll - Är lösningsorienterad och serviceinriktad med ett professionellt förhållningssätt - Har god kommunikativ och pedagogisk förmåga och inger förtroende


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att medarbetare har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2023-06-05

Referensnummer: SOC 79/23


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Beskrivning av omfattning: Eller den tjänstgöringsgrad du önskar

Tillträde: Omgående eller enligt överenskommelse Löpande rekrytering

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Josefin Alström, HR-chef


Fackliga kontaktpersoner

Vision Tel: 072-358 03 90


Jimmy Eriksson Akademikerförbundet SSR


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter