Sök

Undersköterskor till somatisk avdelning


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Socialförvaltningen erbjuder ett självständigt och omväxlande arbete inom vård och omsorg där du kan arbeta på varierande tider. Arbetar du med vård och omsorg i Varbergs kommun så är du i en organisation där vi sätter människors behov av hjälp i centrum. Det handlar också om att bemöta alla med respekt. Kvalitet inom socialt arbete betyder att vi levererar omsorg och service som motsvarar den enskildes behov. Vi arbetar utifrån ett rehabiliterande synsätt där vi i alla led fokuserar på de resurser och den vitalitet som finns hos varje människa. Vi söker undersköterska till Midsommargårdens särskilda boende, med placering på somatisk enhet Boendet ligger i den nybyggda stadsdelen Träslövs trädgårdsstad med nära till havet och stadskärnan. Det finns 60 lägenheter och varje avdelning består av 10 platser. Det är fördelat på 10 platser för personer med somatisk diagnos och 50 platser för personer med kognitiv sjukdom. En avdelning har inriktning för yngre personer med kognitiv sjukdom. Boendemiljön är anpassad för att underlätta för självständighet och orientering. En stor trädgård finns i anslutning till huset som ska användas som en träffpunkt och inbjuda till hälsofrämjande aktiviteter. I vår verksamhet kommer fysisk rörelse och andra lustfyllda aktiviteter vara en del av vardagen. I boendet finns en dagverksamhet för yngre personer med kognitiv sjukdom.


Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifter på somatisk enhet Vallinsvägen 37 E Arbetsmoment som ingår är bland annat att ge god omvårdnad och social omsorg utifrån kundens individuella behov. Du arbetar aktivt med ditt kontaktmannaskap och upprättar samt arbetar utifrån genomförandeplaner. Social dokumentation är en viktig del av arbetet såväl som användandet av Senior Alert och BPSD. Du arbetar enligt gällande delegering ifrån hälso- och sjukvården och i nära samverkan med ansvarig sjuksköterska, rehabiliteringsansvariga samt anhöriga. Vi arbetar hälsofrämjande, där vi främjar hälsa genom att stärka det friska, stödja självständighet, skapa förutsättningar för trygghet och förebygga ohälsa samt möjliggöra inflytande och delaktighet. Det är du som varje dag visar att vi lever upp till våra värderingar såväl i mötet med våra kunder som i ledarskap och medarbetarskap. I arbetet ingår tjänstgöring varannan helg på samtliga tjänster.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har vård o omsorgsprogrammet eller det som värderas motsvarande. Du har goda omvårdnadskunskaper samt är en ansvarstagande, lugn och trygg person. Det är meriterande om du har erfarenhet att arbeta inom somatik och att du har ett extra intresse för att ge stöd och omsorg till personer som bor på en somatisk enhet. Arbetet kräver att du har förmåga att anpassa ditt arbete efter olika kunders behov och situation. Du ska tycka om att stå inför nya utmaningar och ha förmåga att kunna se uttalade och outtalade behov i verksamheten. Vi förväntar oss att du har ett professionellt förhållningssätt och att du är väl bevandrad med den nationella värdegrunden.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2023-11-24

Referensnummer: 118/23


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Beskrivning av omfattning: Eller den tjänstgöringsgrad du önskar

Tillträdesdatum: 2023-11-21

Tillträde: Enligt överenskommelse

Antal tjänster: 5


Upplysningar

Pia Lindskog, Enhetschef

Telefon: 072-9828184


Maria Alexandersson, Enhetschef

Telefon: 072-983 66 08


Fackliga kontaktpersoner

Kommunal exp Tel: 072-1517376


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter