Sök

Modersmålslärare, swahili, Enhet flerspråkighet


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Enhet flerspråkighet är en verksamhet bestående av ett stort arbetslag med ca 50 lärare som studiehandleder/undervisar 800 flerspråkiga barn och elever som är utspridda på de flesta förskolor/skolor i hela Varbergs kommun (för närvarande erbjuder vi ca 31 språk). Kollegialt utbyte, öppenhet, respekt och ansvar är enhetens gemensamma värderingar. Enhet flerspråkighet erbjuder dig en arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter, kompetensutveckling och ersättning för friskvård.


Arbetsuppgifter

Som modersmålslärare ansvarar du tillsammans med berörda medarbetare för elevernas fortsatta språkutveckling och måluppfyllelse där ett lösningsfokuserat och självständigt arbetssätt i arbetslaget är en förutsättning för en framgångsrik lärandemiljö. Du kommer i huvudsak arbeta med studiehandledning i grundskolan samt språkstöd i förskolan men även modersmålsundervisning i grundskolan/gymnasiet kan bli aktuellt. Enskilda tolkuppdrag i Enhet flerspråkighet gällande Kartläggning av nyanlända elever kan också bli aktuellt. Ditt arbete är mycket självständigt, men du kommer även ingå i ett arbetslag samt olika utvecklingsgrupper och därför ställs krav på god samarbetsförmåga och bra språkkunskaper i svenska (Svenska 3 eller motsvarande). Du kommer att arbeta på flera olika arbetsplatser och därför är körkort och tillgång till egen bil ett krav.

Kvalifikationer

Vi söker modersmålslärare för studiehandledning på modersmålet samt språkstöd i förskolan i swahili. Du måste ha swahili som ditt modersmål. Vi vill att du ska ha lärarutbildning eller annan pedagogisk utbildning och erfarenhet. Du trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på punktlighet, ansvarstagande, flexibilitet, handlingskraft, hög servicenivå samt social kompetens. Du ska klara av att arbeta och kommunicera digitalt via lärplattformar, Microsoft Office samt Google Suite/Classroom. Berätta om din digitala kompetens i din ansökan! Goda kunskaper i engelska är meriterande. Du behöver ha körkort och tillgång till egen bil. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du ska ha en förståelse för skolans värdegrund och ha respekt för den tystnadsplikt som gäller i skolan. Beskriv dina kvalifikationer i ditt personliga brev! Vi eftersträvar en jämnare fördelning av kvinnliga/manliga lärare. OBS! Ladda upp examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation, CV, personligt brev och annat som du vill hävda din kompetens med. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. Det bör du beställa redan nu: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

-Modersmålslärare i swahili -Körkort -Tillgång till bil -Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk Kommunens policy är att erbjuda alla sina anställda önskad sysselsättningsgrad. Det innebär att även för de tjänster som utannonseras som deltider, så finns möjlighet att önska högre sysselsättning. De utökningar som erbjuds kan innebära kombinationer av arbetsuppgifter och arbetsplatser. Om du erbjuds anställning inom förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. Det kan du beställa redan nu: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-10-03

Referensnummer: A1157993


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid

Beskrivning av omfattning: Dessa tjänster har en sysselsättningsgrad om 20-100% var och kan kombineras med andra arbetsuppgifter upp till heltid.

Tillträdesdatum: 2022-10-10

Varaktighet: 6 månader eller längre

Antal tjänster: 1

Länk till mer information: https://varberg.se/pedagogvarberg.4.397a0bb8176383620ee54fbf.html


Upplysningar

Lars-Gunnar Forslund, Bitr rektor Hagaskolan, Chef Enhet Flerspråkighet

Telefon: 0733-83 86 83


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet Tel: 0721-51 73 78


Lärarnas Riksförbund Tel: 0721-51 73 92


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter