Sök

Elevassistent till gymnasiesärskolans individuella program på PS i Varberg


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för arbetsbefrämjande åtgärder, integrationsfrågor och utbildning på gymnasial och eftergymnasial nivå. Här skapar vi förutsättningar för det livslånga lärandet och möjligheter för individen att utvecklas, studera och nå egen försörjning. Peder Skrivare gymnasieskola (PS) har drygt 1900 elever och 240 personal. Det är bra sammanhållning och låg personalomsättning. Det är en skola i framkant som kommer att fortsätta växa. Kunskap, Kreativitet och Mångfald viktiga begrepp för oss och detta präglar vårt synsätt.


Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta på de individuella programmen inom gymnasiesärskolan på Peder Skrivares gymnasieskola i Varberg. Just nu har vi ett 15-tal elever i åk 1 - 4 där arbetslaget tillsammans arbetar för att skapa det bästa lärandet för våra ungdomar. Du följer enskild elev eller en grupp elever under hela deras skoldag i alla moment. Alla elever på de individuella programmen har ett stort behov av stöd i omsorg och undervisning. Din uppgift är att, tillsammans med dina kollegor, skapa en god struktur för elevernas skoldag från det att eleven kommer på morgonen till dess att den åker hem på eftermiddagen. Dina arbetsuppgifter kan över veckan skifta utifrån elevernas behov så är det viktigt att du, tillsammans med övriga personer i arbetslaget, är flexibel och lösningsfokuserad. För att kunna fånga upp elevernas progression och förmågor är det viktigt att du är duktig på att observera och prestigelöst gillar att reflektera ihop med dina kollegor. Vi erbjuder våra elever flera pass av fysisk aktivitet under skolveckan i form av cykling, promenader och simning förutom de ordinarie idrottslektionerna. Du förväntas delta i dessa aktiviteter och behöver därför ha en god fysik då arbetet kan vara fysiskt krävande.

Kvalifikationer

Du ska ha erfarenhet av att arbeta med målgruppen och det är en stor fördel om du kan TSS. Vi lägger stor vikt till personlig lämplighet. Du ska ha kunskap av att arbeta lågaffektivt och ha god kompetens att arbeta med elever inom autismspektrumet. Du behöver vara flexibel och kunna/vilja arbeta med alla våra elever i olika konstellationer.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Vi arbetar med löpande rekrytering så skicka in din ansökan redan idag! Före anställningskontrakt kan skrivas krävs ett utdrag ur belastningsregistret. Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att medarbetare har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-08-16

Referensnummer: A1145853


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid

Beskrivning av omfattning: 80% fördelat på 5 dar/v

Tillträdesdatum: 2022-09-05

Tillträde: Tillträde så snart som möjligt.

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Josefin Björling, Biträdande rektor Enhet 5

Telefon: 0721652352


Fackliga kontaktpersoner

Gull-Inger Torstensson


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter