varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Familjerättssekreterare 100 % Tills vidare


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Uppdragsavdelningen är en del av socialförvaltningen. I vår enhet arbetar socialsekreterare i mottagningsgrupp, familjerättssekreterare och administratörer, totalt 19 personer.


Arbetsuppgifter

Vi söker nu en familjerättssekreterare till familjerättsgruppen, med tillträde 1/9 eller efter överenskommelse. Familjerättsgruppen tillhör en av enheterna för Barn och unga, där även Mottagningsgrupp och administratörsgrupp finns. I familjerättsgruppen arbetar fem familjerättssekreterare och en utvecklingsledare. Vi arbetar med barnens bästa i fokus i samarbetssamtal och i vårdnad- boende- och umgängesutredningar. Vi ansvarar också med faderskaps- och föräldraskapsutredningar samt adoptionsärenden. Till föräldrar som har större behov kan vi bevilja insatser som kontaktperson vid umgänge och föräldrakoordinator. Vi ser nyttan av ett gott samarbete både internt och externt och vi arbetar ständigt med att förbättra och utveckla vårt arbete till fördel för de barn och föräldrar som vi möter. För att fortsätta utvecklas har vi extern handledning och vi arbetar med metodutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och erfarenhet av socialt arbete. Vi vill gärna att du har erfarenhet av myndighetsutövning, utredningsarbete och att leda samtal med barn och föräldrar. Vi ser positivt på att du har yrkeserfarenhet av familjerättsliga frågor. För att trivas hos oss behöver du vara flexibel och kunna arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Körkort krävs.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Inför denna annonsering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonser i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Varbergs kommun är sedan 2015 en rökfri arbetsplats.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-06-20

Referensnummer: A1035782


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Rekrytering kommer att ske löpande under processen

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Anneli Westling, Enhetschef

Telefon: 0340-887 98


Fackliga kontaktpersoner

Frida Andersson Tel: 0340-888 21


Pia Gunnarsson Tel: 0340-888 89


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter