Sök

Stödassistent inom LSS barnverksamhet.


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Att jobba för Socialförvaltningen är inte som att jobba för vem som helst. Vi har många olika yrken och karriärmöjligheter att välja bland. Det är ett växande område och vi behöver mer personal i framtiden. Men kanske viktigast av allt är att du gör skillnad i andra människors liv. Vi står för omsorg med mycket hjärta. Vi söker en stödassisten till våra barnverksamheter inom LSS på Samuels väg som ligger i Tvååker och till Vidars gränd i Varberg.


Arbetsuppgifter

Korttidsvistelse är en av insatserna i LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) som innebär att personen med funktionsnedsättning tillfälligt vistas utanför sitt egna hem under kortare eller längre tid. Syftet är att kunna avlasta anhöriga samtidigt som personen får miljöombyte, rekreation samt en möjlighet att utvecklas i sin självständighet. Korttidstillsyn är också en av insatserna i LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) som erbjuds till barn över 12 år där tillsynsbehov finns innan och efter skoldagen då vårdnadshavarna förvärvsarbetar. Korttidstillsynen ska erbjuda en avkopplande och aktiv fritid i trygg miljö med goda vuxenförebilder. Du kommer tillsammans med dina kollegor ansvara för att stötta barn- och unga i vardagen med omvårdnad, fritids och kulturaktiviteter utifrån ovanstående insatser. För att kunna göra det behöver du vara trygg i dig själv och ha grundläggande kunskap inom funktionsnedsättningar och olika diagnoser. Du kommer att ingå i ett arbetslag där kommunikation och samarbete är viktigt. Vi ser att du är flexibel och ansvarstagande och sätter barnens behov i centrum. Vi arbetar med alternativa och kompletterande sätt att kommunicera som till exempel bildstöd och AKK samt lågaffektivt bemötande. Arbetet kräver datorvana med viss erfarenhet av dokumentation samt upprätta genomförandeplan. Inom verksamhetsområdet finns stödpedagog som ger stöd och hjälp samt handledning till dig som nyanställd. Du har schemalagd arbetstid dag, kväll och helg utifrån verksamhetens behov. Vi samarbetar med andra korttidsboende och arbete på andra korttidsboende/ korttidstillsyn kommer att förekomma. Vill du vara med och göra skillnad, ansökan redan idag!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har vård och omsorgsprogrammet eller barn och fritidsprogrammet med inriktning funktionshinder eller det som värderas motsvarande. Det är meriterande med diplom från vård och omsorgscollege. Grundläggande är dock att du är en positiv person med intresse för att hjälpa barn och ungdomar med olika stöd och omvårdnadsbehov. Personlig lämplighet och erfarenhet av arbete med ungdomar/vuxna med olika funktionshinder /neuropsykiatriska funktionshinder är viktigt för oss. Körkort erfordras För att få anställningen måste du uppvisa utdrag ur belastningsregistret.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att medarbetare har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2023-02-08

Referensnummer: Soc 9/23


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Beskrivning av omfattning: Eller den tjänstgöringsgrad du önskar

Tillträde: Enligt överenskommelse Löpande rekrytering

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Helene Andreasson, Enhetschef

Telefon: 070-149 20 25


Fackliga kontaktpersoner

Vision Tel: 072-358 03 90


Kommunal, expeditionen Tel: 072-151 73 76


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter