Sök

Barnskötare, Träslövsläge (Hajvägens förskola / Knarråsens förskola)


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? I Träslövsläge, strax söder om Varbergs centrum, finns hav, strand, skog och ängar runt husknuten. Förskolorna Hajvägen och Knarråsen har plats för ca 60 barn vardera i åldrarna 1-5 år och pedagogerna arbetar i arbetslag och par, samt på olika sätt med barnen i mindre grupperingar under olika delar av dagen. De båda förskolorna har samma chef och utgör ett gemensamt förskoleområde. Samarbete och utbyte sker mellan pedagogerna på de båda förskolorna, bl. a genom gemensamma utvecklingsarbeten och pedagogiska möten. På förskolornas gårdar och i närmiljön finns det gott om utrymme för en stimulerande och utvecklande uteverksamhet. Här finns en specialpedagog att tillgå för rådgivning och handledning samt en chef med bakgrund i- och erfarenhet av både förskola och grundskola. Trivseln är hög och vi jobbar tillsammans! Under våren och sommaren har vi behov av att utöka bemanningen, så ta chansen att jobba med oss!


Arbetsuppgifter

Som barnskötare ska du bidra till att genomföra förskolans uppdrag utifrån Läroplan, Skollag samt övriga gällande styrdokument. Du möter barn, vårdnadshavare och kollegor och är en del i ett arbetslag. Tillsammans med förskollärare sker reflektion, planering, genomförande och dokumentation av utbildningen och undervisningen i förskolan. Du deltar i undervisningen men tar också eget ansvar för barnens trygghet, omsorg och utbildning.

Kvalifikationer

Gymnasieutbildning, Barn-och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Intresse av- och förståelse för förskolans uppdrag samt erfarenhet av att ansvara för barn i grupp är ett krav. Du är en pedagog med engagemang som har en positiv syn på uppdraget som barnskötare. Du kan föra en dialog med både barn, vårdnadshavare och kollegor. Vidare krävs erfarenhet av- samt god förmåga, att leda barn och barngrupper såväl ensam som tillsammans med andra. Du behöver ha ett inkluderande och in-lyssnande förhållningssätt, förmåga att ta ansvar samt trivas att arbeta både inomhus och utomhus med barn i förskolans alla åldrar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Erfarenhet krävs. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

1-3 tjänster. Intervjuer och tillsättning kommer ske löpande under annonseringstiden. 1-3 tjänster om 75-100% där anställningstiden kan variera mellan 3 och 6 månader. Tillträde snarast och fram till augusti alt. över sommaren. Möjlighet till ev. förlängning under hösten -23 kan bli aktuellt. Anställning över sommaren kommer att vara en bilaga D anställning, vilket innebär att du behöver kunna vara flexibel gällande dina arbetstider. ( inom våra ramtider som är 06:30 - 18:30). Ange gärna i din ansökan när du har möjlighet att börja jobba. Tjänsterna tillsätts under förutsättning att förväntat behov kvarstår. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2023-01-27

Referensnummer: A1191393


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid

Beskrivning av omfattning: Denna tjänst har en sysselsättningsgrad om 75-100% och kan kompletteras med andra arbetsuppgifter upp till heltid.

Tillträdesdatum: 2023-02-13

Tillträde: Eller enligt överenskommelse

Varaktighet: 3-6 månader

Antal tjänster: 1

Länk till mer information: https://pedagogvarberg.se


Upplysningar

Christina Edberg, Rektor

Telefon: 070-2628096


Fackliga kontaktpersoner

Kommunal Tel: 0721-51 73 76


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter