varningsikon

2020-04-08

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen kring coronaviruset covid-19. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer

Sök

Förskollärare, Siers förskola


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Som anställd i förskole- och grundskoleförvaltningen får du kompetenshöjande insatser under läsåret. Innehållet och formen för kompetensutvecklingsinsatserna tar utgångspunkt i förskole- och grundskoleförvaltningen verksamhetsplan och identifierade behov som framkommit i det systematiska kvalitetsarbetet. På så sätt ökar likvärdigheten, i ett långsiktigt och hållbart arbete att nå förskole- och grundskolenämndens prioriterade mål. Varje skola bedriver också ett utvecklingsarbete i organiserad och systematiserad form utifrån enhetens behov. Alla medarbetare i Varbergs kommun har bland annat möjlighet att köpa ett rabatterat pendelkort, få ekonomiskt friskvårdsstöd och hyra en cykel eller elcykel till ett förmånligt pris. Siers förskola ligger i Bläshammar, ca 7 km norr om Varberg och består av tre avdelningar. Du kommer att ha din placering på avdelningen Fjärilen som är en avdelning för 3-5 åringar. Läs mer om förskole- och grundskoleförvaltningens verksamhet på Pedagog Varberg.


Arbetsuppgifter

Vill du vara med och skapa framtiden? Förskolan är en fantastisk arbetsplats i ständig förändring. Utifrån barnens frågor och funderingar skapar vi grunden och många möjligheter till ett livslångt lärande. Som förskollärare i vår verksamhet är du en pedagogisk ledare som ansvarar för utbildning och undervisning utifrån skollag, läroplan och övriga styrdokument. Du kan arbeta självständigt samt ser vikten av att arbeta kollegialt för gemensamma mål och visioner i förskolans utvecklings- och förbättringsarbete, det vi i Varberg kallar ett formativt förhållningssätt. Du prövar och omprövar metoder och reflekterar över din undervisning utifrån vetenskaplig grund och förståelse för beprövad erfarenhet för att säkerställa progression. Självklart bidrar du till en förskola där varje barns behov tillgodoses utifrån förskolans värdegrund. Du samarbetar på ett nära och förtroendefullt sätt med hemmen. Tillsammans med kollegor i arbetslaget och på förskolan utvecklar du förskolan till en kreativ, inspirerande, rolig och lärorik plats. För att lyckas i uppdraget har vi stöd av flera digitala system och digital kompetens är en naturlig del i utbildningen. Som anställd i förskole- och grundskoleförvaltningen erbjuder vi dig som är ny i yrket ett stöd i form av mentorskap. Vågar du anta utmaningen?

Kvalifikationer

Legitimerad förskollärare. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Övrigt

Intervjuer planeras att ske under perioden 8 - 24 april 2020. Kommunens policy är att erbjuda alla sina anställda önskad sysselsättningsgrad. Det innebär att även för de tjänster som utannonseras som deltider, så finns möjlighet att önska högre sysselsättning. De utökningar som erbjuds kan innebära kombinationer av arbetsuppgifter och arbetsplatser. Om du erbjuds anställning inom förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-04-05

Referensnummer: A942115


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid

Löneform:

Arbetstid: DeltidDenna tjänst har en sysselsättningsgrad om 80% och kan kombineras med andra arbetsuppgifter upp till heltid.

Tillträde:


Upplysningar

Inger Svensson, Rektor

Telefon:


Fackliga kontaktpersoner

Lärarförbundet Tel: 0721-51 73 78


Lärarnas Riksförbund Tel: 0721- 51 73 92


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter