Sök

IT-projektledare


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Serviceförvaltningen är en av Varbergs kommuns förvaltningar. Det är en intäktsfinansierad verksamhet som svarar för kommunens interna stödprocesser. Inom serviceförvaltningen arbetar ca 500 tillsvidareanställda, ca 500 timvikarier och omsätter drygt 700 mkr per år. Serviceförvaltningen består av följande verksamheter: -Fastighet -Kost och städ -IT-avdelning -Bemanning -Logistik och utveckling IT-avdelningen söker nu en IT-projektledare för tillsvidareanställning.


Arbetsuppgifter

Du ingår i en enhet som har till uppgift att utveckla och förvalta kommunens digitala tjänster. Vi behöver dig som kan leda små och stora projekt inom ramen för processförnyelse i verksamheter. I rollen ingår att kunna se verksamheternas behov och att se IT-områdets möjligheter och förmedla dessa till kunderna. Vårt projektledningsarbete följer en fastställd projektstyrningsmodell för Varbergs kommun. I din roll agerar du beställare och är kravställare mot systemleverantörer angående planerade förändringar och uppdateringar. Ditt uppdrag innebär att upprätta förslag till, implementera och planera fortsatt utveckling. Du kommer att ta fram och följa upp budget samt upprätthålla prioritering av de olika uppdragen i enlighet med ledningsbeslut. .

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av att leda verksamhetsutvecklingsprojekt, helst inom IT-området. Du har relevant högskoleutbildning eller vad arbetsgivaren finner motsvarande. Du har jobbat processorienterat enligt ITIL och är väl förtrogen med dess processer. Du är väl förtrogen med arbete enligt projektstyrningsmodeller. Du har mycket god samarbetsförmåga, servicekänsla och förmåga till helhetssyn. Du är bra på att organisera och administrera, har förmåga att ta egna initiativ och kan hantera flera uppgifter samtidigt. B-körkort är ett krav. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska. Vi jobbar med den allra senaste tekniken inom IT och det är meriterande om du har god kännedom om Microsofts miljöer/arkitekturer.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Kommunens policy är att erbjuda alla sina anställda önskad sysselsättningsgrad. Det innebär att även för de tjänster som utannonseras som deltider, så finns möjlighet att önska högre sysselsättning. De utökningar som erbjuds kan innebära kombinationer av arbetsuppgifter och arbetsplatser. Serviceförvaltningen strävar efter mångfald som kan berika vår verksamhet. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund, kunskap och erfarenheter. Ur jämställdhetssynpunkt vänder vi oss särskilt till kvinnliga sökande. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2023-03-26

Referensnummer: A1203542


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Beskrivning av omfattning: 100 %

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelsen

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Håkan Axelsson, Avdelningschef IT

Mobiltelefon: 073-2028328


Fackliga kontaktpersoner

Peter Lundqvist Tel: 0340-697332


Vision exp. Tel: 072-358 03 90


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter