Sök

Förrättningsassistent/administratör


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss?


Arbetsuppgifter

Vi söker en förrättningsassistent med en kompetens och drivkraft som bidrar till att Varberg utvecklas och når sin vision. Lantmäterimyndigheten är en egen avdelning på stadsbyggnadskontoret. Inom stadsbyggnadskontoret finns även avdelningar för geografisk information, bygglov, plan samt kvalitet och utveckling. Lantmäterimyndigheten handlägger lantmäteriförrättningar med Lantmäteriets kart- och ärendehanteringsstöd. En förrättningsassistent medverkar i lantmäteriförrättningarna genom att assistera ansvariga förrättningslantmätare med olika typer av lantmäteriadministrativa uppgifter. I arbetsuppgifterna ingår även bl.a. hantering av lantmäterimyndighetens post samt enklare fastighetsrättslig rådgivning och service både inom kommunen och till allmänheten. Lantmäterimyndigheten har idag 12 förrättningslantmätare och en förrättningsassistent. Vi söker nu ytterligare flera medarbetare, bland annat en förrättningsassistent. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp som strävar efter hög kvalitet och god service samt utgör ett gott gäng. Arbetet är dessutom utvecklande och variationsrikt. Du får ta stort eget ansvar och arbeta med såväl erfarna som nyanställda medarbetare.

Kvalifikationer

Du har någon form av utbildning inom lantmäteriområdet eller har motsvarande kompetens som bedöms likvärdig. Erfarenhet av att ha arbetat med lantmäteriadministrativa uppgifter är önskvärt. Erfarenhet från administrativa uppgifter där juridik/myndighetsutövning varit central är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, då arbetet innebär många kontakter med sakägare, allmänhet och kollegor. Vi vill att du är självständig, resultatinriktad och trivs med lantmäteriadministrativa arbetsuppgifter och har lätt för att skapa förtroende och goda relationer. Som person är du trygg i dig själv, noggrann och effektiv. Du ska vara samarbetsorienterad och ha viljan att dela med dig av dina kunskaper. Du har fokus på uppdraget, och har god förmåga att kommunicera på svenska både muntligt och skriftligt.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan komma att ske före sista ansökningsdag. Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-12-12

Referensnummer: A1070718


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Svante Nilsson, Chef lantmäterimyndigheten

Telefon: 0340-69 91 39


Fackliga kontaktpersoner

Maria Johansson Jarneborn Tel: 0340-885 36


Emma Sigvardsson Tel: 0340-885 69


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter