Sök

Administratör ekonomi, Förskole- och grundskoleförvaltningens kansli


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Förskole- och grundskoleförvaltningen har med utgångspunkt i Varbergs kommuns vision ansvar för att utbilda barn och elever för morgondagens kompetensbehov och stärka deras självförtroende så att de lämnar sin skolgång med de rätta förutsättningarna för att göra val utifrån sina mål och drömmar. Förvaltningen ansvarar för förskola och grundskola. Antalet anställda är ca 2 100 och budgetomslutningen för 2023 ca 1 500 mkr.


Arbetsuppgifter

Vi söker en engagerad lagspelare som delar vår ambition att ligga i framkant och som bidrar i det gemensamma arbetet med att skapa bästa möjliga möte för lärande. Du blir en viktig del av förvaltningens ekonomiteam där ditt arbete blir både utmanande och varierande med uppdrag av såväl utvecklande som mer rutinmässig karaktär. Arbetet sker tvärfunktionellt och i nära samarbete med förvaltningsledning, handläggare på kansliet, rektorer och skoladministratörer. Du kommer att arbeta med fakturering av förskole- och fritidshemsavgifter, inkomstkontroller, samt granskning och kontering av leverantörsfakturor. I samband med detta kommer du ha kontakter direkt med såväl vårdnadshavare som leverantörer. Andra viktiga uppgifter omfattar ärendehantering avseende tilläggsbelopp och utbetalningar. Du kommer också att delta i arbetet med utveckling och implementering av ekonomiadministrativa processer och rutiner samt som administrativt stöd till förvaltningsledningen med exempelvis inköp, beställningar och bokningar.

Kvalifikationer

Du har relevant utbildning inom ekonomi. Arbetet förutsätter några års erfarenhet av ekonomiadministrativt arbete, gärna inom offentlig sektor. Du har ett stort engagemang och en stark servicekänsla. Du är också en strukturerad, noggrann och effektiv person med en god förmåga att kommunicera på ett klart och tydligt sätt både i tal och skrift. Kunskaper om och erfarenhet av att arbeta i ekonomi- och verksamhetssystemen Proceedo och Edlevo och ses som mycket värdefulla. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2023-03-24

Referensnummer: A1204924


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Beskrivning av omfattning: 100%

Tillträdesdatum: 2023-06-01

Tillträde: Enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Lars Karlsson, Administrativ chef

Telefon: 0708-48 87 53


Fackliga kontaktpersoner

Vision Tel: 072-358 03 90


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter