Sök

Socialsekreterare till Utredningsgruppen Barn och Familj


Om arbetsplatsen

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 64 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är vi cirka 4 800 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Socialnämndens ansvar omfattar individ- och familjeomsorg samt omsorg om äldre och funktionsnedsatta. All myndighetsutövning och beställning av tjänster är samlad i en gemensam uppdragsavdelning. Uppdragsavdelningen (ca 140 medarbetare) utreder behov, fattar beslut och beställer insatser från verksamheter inom kommunens egen regi eller från externa utförare. Avdelningen består av åtta enheter, varav tre barnenheter. Utredningsgruppen består idag av 18 socialsekreterare och två utvecklingsledare.


Arbetsuppgifter

Vår enhet ansvarar för att utreda barns behov av skydd eller stöd, samt att följa upp de öppenvårdsinsatser som beviljats. Vi söker nu en ny kollega som tillsammans med oss vill göra skillnad för utsatta barn. Vårt mål är att alla barn och unga i Varbergs kommun ska känna trygghet och växa upp under goda förhållanden. Vi drivs av att ständigt utvecklas och bli bättre på det vi gör och arbetar just nu aktivt med att öka barns delaktighet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och erfarenhet av socialt arbete. Vi ser gärna att du tidigare arbetat med barn och unga, samt med utredningsarbete/myndighetsutövning. Det är viktigt att du trivs med att ingå i en stor arbetsgrupp, men också i det lilla teamet och att du ser samverkan som både roligt och nödvändigt. För att trivas hos oss behöver du vara lyhörd, flexibel och strukturerad, men framförallt ha en vilja att bidra till enhetens goda arbete med att förbättra levnadsvillkoren för utsatta barn. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och det är dessutom nödvändigt med körkort.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag! Från 2015-01-01 tillämpar Varbergs kommun RÖKFRI arbetstid.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-08-18

Referensnummer: A892075


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform: Individuell lönesättning tillämpas, ange gärna löneanspråk.

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse.


Upplysningar

Anna Johansson, Enhetschef Utredningsgruppen

Telefon: 0340-888 91


Fackliga kontaktpersoner

Jennifer Andersson Wiegert Tel: 0340-697080


Pia Gunnarsson Tel: 0340-888 89


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter