Sök

VA-planerare


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, totalt finns 140 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi bli fler. Vill du växa med oss? Kommunens vision inspirerar oss också att tillsammans arbeta för att Varberg ska bli Västkustens kreativa mittpunkt. För att nå dit är framåtanda, nytänkande, kunskap och mod ledorden för vår tillväxt, och det ska ske med hållbarhet och delaktighet som viktigaste förhållningssätt. Vi erbjuder dig en möjlighet att vara med i denna utveckling och medverka till att forma morgondagens Varberg i visionens anda. Vår Vision 2025 skapar förutsättningar för tillväxt i hela kommunen och en fantastisk livsmiljö. I Varbergs kommun bor drygt 64 000 invånare och befolkningen ökar ständigt. Välkommen att vara en av oss 9 personer som arbetar på samhällsplanering, Samhällsutvecklingskontoret. Vi är samhällsplanerare, strateger och kommunekolog. Kontoret tillhör kommunstyrelsens förvaltning. Kommunen ser ett behov att utveckla kopplingen mellan VA-försörjning och samhällsplanering. Vi förstärker nu inom området vatten- och avlopp.


Arbetsuppgifter

Som VA-planerare hos oss arbetar du med strategisk planering av VA- och dagvatten för en god och hållbar utveckling i hela kommunen. Du blir en nyckelperson för att hantera frågor inom strategisk planering för utbyggnad och komplettering av VA-försörjningen inom Varbergs kommun. Du ansvarar för samordningen mellan kommunens olika verksamheter och har ett tätt samarbete och en dialog med det kommunala bolaget VIVAB som ansvarar för den Allmänna VA-anläggningen. Du kommer också att vara ett stöd i beställningar och granskningar av VA-utredningar. Kommunen håller på att ta fram en ny VA-plan. I ditt uppdrag ingår att samordna och leda kommunövergripande arbetsgrupper inom VA och dagvatten utifrån planen, såsom VA-grupp och dagvattengrupp. Ditt ansvar blir också att uppdatera och följa upp planen. Du ansvarar för att ta fram väl genomarbetade beslutsförslag och underlag och driva frågor som är viktiga för kommunen. Du kommer ha många utåtriktade kontakter bland annat med VA-föreningar för att ge råd och stöd i olika projekt. Tillsammans med dina arbetskamrater är du med och bidrar till att vi har ett nytänkande och kreativt arbetssätt som utvecklar vår verksamhet. VA-planerare är en nyinrättad tjänst och du har stora möjligheter att vara med och utforma innehållet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en utbildning motsvarande civilingenjör, ekolog eller miljövetare med vatteninriktning eller liknande. Du har flerårig arbetserfarenhet med vatten- och avloppsfrågor. För att trivas och utvecklas med oss är du engagerad och har en mycket god samarbetsförmåga. Ditt arbetssätt är öppet, prestigelöst och förtroendeskapande. Du har en god förmåga att se helheten och väga samman olika intressen mot varandra på ett effektivt och klokt sätt. Du är van att formulera dig skriftligt och hålla presentationer. Arbetet ställer krav på god förmåga att planera och organisera ditt arbete. Du kan utveckla dig väl i tal och skrift på svenska och har hög känsla för service. Vi lägger stor vikt kring dina personliga egenskaper i relation till rollen.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-12-15

Referensnummer: A917146


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse.


Upplysningar

Jeanette Larsson, Avdelningschef samhällsplanering

Telefon: 072-244 79 87


Rasmus Kaspersson,

Telefon: 073-448 82 64


Fackliga kontaktpersoner

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter