varningsikon

2020-04-08

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen kring coronaviruset covid-19. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer

Sök

Planeringsingenjör till VIVAB


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Vill du ha ett betydelsefullt arbete där du tar ansvar för att planera framtidens ledningsnät ur ett hållbarhetsperspektiv? Söker du omväxlande och stimulerande arbetsuppgifter där du arbetar samverkande med både interna och externa aktörer? Då ska du söka tjänsten som planeringsingenjör till vår enhet Planering & abonnent i Varberg!


Arbetsuppgifter

Som Planeringsingenjör hos oss på VIVAB arbetar du med såväl planering och utredning som projektsamordning och ledning av VA-uppdrag. Du deltar i hela processen för samhällsbyggnad med fokus på översikts- och detaljplanearbetet samt projektering, där du representerar och bevakar VIVAB:s intressen. Utöver detta, ansvarar och genomför du VA-utredningar i samband med exploateringar och andra utbyggnader, såväl på egen hand som med hjälp av konsulter. I utbyggnadsskeden ansvarar du tillsammans med vår byggledare för att anläggningar byggs i enlighet med såväl budget som tekniska krav. I tjänsten som Planeringsingenjör arbetar du och dina kollegor även med den långsiktiga planeringen av VIVAB:s utbyggnad av VA-ledningsnätet samt ger stöttning avseende teknikfrågor och upphandling. Hos oss arbetar du tillsammans med engagerade kollegor med stor erfarenhet och kunskap inom VA, med en arbetsgivare som kommer att ge dig goda möjligheter till vidare kompetensutveckling. Tjänsten är placerad i Varberg men arbetsuppgifter kan även förekomma på vårt huvudkontor i Falkenberg.

Kvalifikationer

Du har en civil- eller högskoleingenjörsutbildning inom väg och vatten, samhällsbyggnadsteknik eller annat område som vi bedömer som relevant, alternativt kan uppvisa motsvarande kunskap införskaffad genom yrkeserfarenhet. Vi ser gärna att du har flerårig erfarenhet av utredningsarbete inom VA-området samt har arbetat med projektering av ledningsnät. Som person är du lösningsorienterad, driven, strukturerad och har förmågan att bryta ner problem och se orsakssamband. Du kan driva dina frågor och fatta beslut, men även lyssna in andra och kompromissa. Arbetet ställer höga krav på din förmåga att kommunicera både skriftligt och muntligt då mycket av arbetet sker i kontakt med exploatörer, konsulter och andra kommunala instanser. Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper. B-körkort är ett krav.


Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag! VIVAB (Vatten & Miljö i Väst AB) jobbar för en hållbar framtid med rent vatten, friskare hav och minskade avfallsmängder i Varberg och Falkenberg. Från våra vattenverk levererar vi ett dricksvatten av högsta kvalitet och vi strävar efter minsta möjliga miljöpåverkan från våra reningsverk. Vi ansvarar även för avfallshanteringen i våra kommuner, där återvinning och återbruk är viktiga grundstenar i utvecklingen. Vår verksamhet berörs av runt 100 000 personer vilket gör oss till en av landets större aktörer inom vatten, avlopp och avfall. En förenklad miljösmart vardag är vår vision, var med och förverkliga den du också! VIVAB verkar i ett område med stark tillväxt där det pågår och planeras många spännande utbyggnads- och infrastrukturprojekt. Gå gärna in på www.vivab.info/projekt och läs mer om vad som är på gång hos oss. OBS! Vi undanber oss alla erbjudanden om ytterligare annonsering både i tryck och digitalt.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-04-15

Referensnummer: A938070


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse


Upplysningar

Per Synnes, Ansvarig rekryterare

Telefon: 070-299 15 30


Tina Eriksson, Enhetschef

Telefon: 0757-274074


Fackliga kontaktpersoner

Mikael Bergenheim Tel: 075-727 40 71


Lars-Erik Johansson Tel: 0757-274188


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter