Sök

VIK, Behandlingssekreterare till Relationsvåldsteamet


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Att jobba för Socialförvaltningen är inte som att jobba för vem som helst. Vi har många olika yrken och karriärmöjligheter att välja bland. Det är ett växande område och vi behöver mer personal i framtiden. Men kanske viktigast av allt är att du gör skillnad i andra människors liv. Vi står för omsorg med mycket hjärta. Relationsvåldsteamet arbetar med personer som söker stöd för upplevelser av våld i nära relation. Vi erbjuder samtal till dig som har upplevelser av våld, som är eller varit våldsutsatt. I samtalen ges möjlighet att synliggöra våldet du utsätts för och att kartlägga vad det får för konsekvenser. Relationsvåldsteamet erbjuder också stöd till dig som har problem med att kontrollera dina känslor och på något sätt utövat våld. Tillsammans med oss kan du dela funderingar kring ditt beteende och när du tappat kontrollen över ilskan i nära relationer.


Arbetsuppgifter

Då en av våra medarbetare skall vara föräldraledig så söker vi en ersättare. I arbetet som behandlingssekreterare i relationsvåldsteamet möter du företrädelsevis vuxna med syfte att vara dem behjälpliga i ett förändringsarbete. Ett nära samarbete med vår uppdragsavdelning är en förutsättning för att utföra uppdraget. Vi söker en person som är väl förtrogen med det psykosociala förändringsarbetet gällande våld i nära relation och har god kännedom om socialtjänstens verksamhetsområde och lagstiftning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom, socialpedagog eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vidare ser vi att du har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av att möta människor med upplevelser av våld i nära relation. Gruppverksamhet samt viss kvällstjänstgöring kan ingå i arbetsuppgifterna. Du har god förmåga att möta människor med respekt, mod och tydlighet. Du har ett nyfiket och icke-dömande förhållningssätt till personerna vi möter. Du har förmåga att reflektera över din professionella yrkesroll. Du är flexibel och van att arbeta självständigt. B-körkort erfordras. Den som erbjuds tjänsten kommer att få visa ett registerutdrag ur belastningsregistret. Erfarenhet krävs.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att medarbetare har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2023-03-31

Referensnummer: SOC 32/23


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Beskrivning av omfattning: Eller önskad sysselsättningsgrad

Tillträdesdatum: 2023-06-01

Tillträde: Intervjuer sker löpande och tillträde enligt överenskommelse. Vikariat 1 år med eventuell möjlighet till förlängning.

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Mathias Davidsson, Enhetschef

Telefon: 073-251 63 59


Andreas Andersson, Behandlingsledare

Telefon: 070-227 60 18


Fackliga kontaktpersoner

Vision Tel: 072-358 03 90


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter