varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Familjehemssekreterare


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Socialnämndens ansvar omfattar individ- och familjeomsorg samt omsorg om äldre och funktionsnedsatta. All myndighetsutövning och beställning av tjänster är samlad i en gemensam uppdragsavdelning. Uppdragsavdelningen (ca 150 medarbetare) utreder behov, fattar beslut och beställer insatser från verksamheter inom kommunens egen regi eller från externa utförare. Avdelningen består av åtta enheter, varav tre barnenheter, samt en central stab.


Arbetsuppgifter

På socialförvaltningens barn och familjeenheter har vi en enhet med fokus på barn och ungdomar som är placerade i familjehem, stödboende eller HVB. Till Placeringsenheten hör också de ensamkommande barn och ungdomarna. Vårt uppdrag är att ge de placerade barnen en trygg och säker vård. Vår ambition är att de placerade barnen ska ges bästa möjliga förutsättningar för utveckling mot goda levnadsvillkor. Vi behöver nu förstärka med ytterligare en familjehemssekreterare. Tjänsten är en familjehemssekreterare med ansvar för rekrytering, utredning, stöd och handledning till familjehem. Familjehemssekreteraren har ett gemensamt vårdansvar tillsammans med barnets socialsekreterare. Familjehemsgruppen består för närvarande av sex socialsekreterare, fyra familjehemssekreterare och en administrativ handläggare. Till gruppen hör också en specialpedagog. Vi erbjuder en god introduktion och en nära arbetsledning. Vi har kontinuerlig extern handledning och lästid varje månad. Varbergs kommun har eget gym där du tränar gratis, friskvårdsbidrag, erbjuder semesterväxling samt rabatt på Hallandstrafikens årskort. I arbetet finns stöd av en utvecklingsledare

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och erfarenhet av socialt arbete. Vi vill att du har erfarenhet av myndighetsutövning, utredningsarbete och att leda samtal. För att trivas hos oss behöver du vara flexibel och kunna arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Vi använder oss av BBIC varför erfarenhet av arbetsmetoden är en merit. Körkort krävs.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna annonsering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonser i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag. Varbergs kommun är sedan 2015 en rökfri arbetsplats.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2021-05-07

Referensnummer: A1023158


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Rekrytering sker löpande.

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Ann Dahl, Enhetschef

Telefon: 0340-888 68


Evelina Klemens, Utvecklingsledare

Telefon: 0340-889 55


Fackliga kontaktpersoner

Frida Andersson Tel: 0340-888 21


Helena Jisfält Tel: 0340-88843


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter