Sök

Kommunjurist till Varbergs kommun


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Är du en stjärna på juridik och vill du göra en insats i demokratins tjänst? Vi söker dig som vill vara med och värna vår demokrati och med det en öppen och effektiv offentlig förvaltning. Du blir en del av kommunkansliet och får flera härliga kollegor med stor erfarenhet.


Arbetsuppgifter

Tjänsten som kommunjurist innebär varierande arbetsuppgifter och möjlighet att styra mycket av arbetsuppgifternas genomförande. Arbetet består huvudsakligen av rådgivning till nämnder, förvaltningar och de kommunala bolagen. Du kommer att arbeta som en av två kommunjurister som är placerade centralt på kommunkansliet under kommunstyrelsen. Du bevakar rättsutvecklingen för kommunen relevanta rättsområden och genomför utbildnings-, utveckling- och informationsinsatser. Arbetet består även av att företräda kommunen vid domstolar och andra myndigheter. De rättsområden som du kommer att arbeta med är allmän kommunal- och förvaltningsrätt men även speciallagstiftning i förhållande till kommunens och bolagens olika verksamhetsområden. Arbetet är omväxlande med många kontaktytor. På kommunkansliet igår du i ett team som består av bland annat kommunsekreterare, arkivarie och registrator. Tillsammans utvecklar och förbättrar vi kommunkansliets processer och styrningen och stödet till kommunens verksamheter och förtroendevalda.

Kvalifikationer

Du har en juristexamen. Du besitter en bred allmänjuridisk kompetens och har arbetat som jurist inom offentlig sektor. Du har goda kunskaper av flertalet av de rättsområden som förekommer inom kommunal verksamhet som exempelvis kommunallagen, förvaltningslagen och offentlighets- och sekretesslagen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att jobba med frågor inom samhällsutveckling då Varberg är en expansiv kommun som växer och har flera spännande utvecklingsprojekt på gång. Du är lösningsfokuserad och vill finna framkomliga och framgångsrika lösningar på de juridiska frågeställningar och utmaningar som kommunen kan ställas inför. Du är språkligt intresserad och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Vi ser också att du har goda datakunskaper i olika programvaror, exempelvis diarieföringssystem och Microsoft Office. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt och trivs med att arbeta både operativt och strategiskt. Som person är du strukturerad, ansvarstagande, ordningsam och kommunikativ. Du har en mycket god samarbetsförmåga och är serviceinriktad och positiv. Vi fäster stor vikt vid dina personliga och sociala egenskaper.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att medarbetare har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2023-02-05

Referensnummer: A1189683


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: 2023-04-03

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Josefin Winnfors, kanslichef

Telefon: 073-2474320


Fackliga kontaktpersoner

Vision Tel: 0340-88000


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter