varningsikon

2020-05-25

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen kring den pågående coronapandemin. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer

Sök

Kommunekolog


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? I Varbergs kommun bor drygt 64 000 invånare och befolkningen ökar ständigt. I Varbergs kommun finns några av landets fina naturvårdsområden och de gröna frågorna är en viktig del i vår hållbara samhällsbyggnad. På Samhällsutvecklingskontoret arbetar omkring 30 personer fördelat på tre avdelningar. Välkommen att vara en av oss 10 personer som arbetar på avdelningen samhällsplanering. På avdelningen finns översiktsplanerare, strateger, VA-planerare och kommunekolog. Vår kommunekolog ska vara föräldraledig och vi söker nu en ersättare.


Arbetsuppgifter

Som kommunekolog har du ett övergripande ansvar för kommunens strategiska och operativa natur- och vattenvårdsarbete. Du är involverad i framtagandet av övergripande planeringsunderlag och strategier, ansvarar för att planera och genomföra naturvårdsprojekt och skötselåtgärder i kommunens naturområden. Du är aktiv i det övergripande samhällsplaneringsarbetet genom till exempel beställning och granskning av naturinventeringar, ekosystemtjänstanalyser och miljökonsekvensbeskrivningar. Du yttrar dig och är ett stöd i miljöbalksfrågor, exempelvis kring artskydd och strandskydd. Inom tjänsten ingår även att vara kommunens vattenrådsrepresentant och att administrera kommunens kalkningsverksamhet. Som kommunekolog har du mycket kontakt med myndigheter och organisationer, med markägare, kommuninvånare och representanter för andra förvaltningar inom kommunen. Du ingår i ett flertal projekt- och arbetsgrupper där ekologisk kompetens behövs. För närvarande pågår arbete att tillsammans med andra förvaltningar ta fram riktlinjer för ekosystemtjänster och kompensationsåtgärder där du kommer ha en aktiv roll. Inom Varbergs kommun finns ytterligare en kommunekolog som är placerad på stadsbyggnadskontorets planavdelning. Som ekolog på samhällsplaneringsavdelningen kommer ditt fokus att ligga på strategiska och övergripande naturvårdsfrågor, vattenvårdsfrågor samt naturvårdsprojekt, men det är ett nära samarbete mellan kommunekologerna kring gemensamma frågor eller projekt kopplade till ekologi och naturvård.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har fullgjord utbildning från högskola/universitet med inriktning mot biologi, naturvård, ekologi eller motsvarande. Du ska ha ett stort intresse av miljö- och naturvårdsfrågor och vi ser gärna att du har minst ett års arbetslivserfarenhet inom utbildningsområdet. Du har goda kunskaper om miljöbalken, så som biotopskydd, strandskydd och artskydd, samt kännedom om övrig lagstiftning inom området (främst plan- och bygglagen). Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med naturvårdsprojekt, kommunal naturvård och övergripande samhällsplanering. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att beställa och granska miljökonsekvensbeskrivningar/miljöbedömningar och inventeringar, samt har kunskap om miljökvalitetsnormer för vatten. Vi ser gärna att du har vana av att använda geografiska informationssystem. Som person söker vi dig som är initiativrik, ansvarstagande och drivande. Arbetet innebär i stor utsträckning egen planering och prioritering av arbetsuppgifter samt att planera och genomföra naturvårdsprojekt. Du behöver därför vara strukturerad och kunna planera ditt arbete. Erfarenhet av att självständigt driva och genomföra projekt är meriterande. Du ska ha lätt för att samarbeta och kommunicera, och kunna arbeta väl både enskilt och i grupp. Du ska ha lätt för att formulera dig i tal och skrift, och bör vara analytisk och lösningsinriktad. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav.


Övrigt

Vikariat till och med 2021-02-28. Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-05-31

Referensnummer: A953220


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde:


Upplysningar

Jeanette Larsson, Avdelningschef samhällsplanering

Telefon: 072-244 79 87


Rasmus Kaspersson,

Telefon: 073-448 82 64


Fackliga kontaktpersoner

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter