Sök

Skolsköterska, Ankarskolan och Spannarps skola


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? I vårt upptagningsområde ligger Ankarskolan och Spannarps skola. Ankarskolan är en modernt utrustad f-9-skola som är belägen i Träslövsläge, sydväst om centralorten Varberg med närhet till hav och natur. Spannarps skola är kommunens minsta skola med 40 elever, som ligger några kilometer från huvudskolan. Tillsammans har vi omkring 600 elever. Vi har goda resultat och hög ambitionsnivå hos både personal och elever. Vi har under många år byggt upp en fungerade elevhälsa och har förmånen haft personal med erfarenhet och önskan att driva förbättringsarbete.


Arbetsuppgifter

Vi letar efter en skolsköterska vars huvudsakliga uppgifter utgår ifrån skolsköterskans basprogram och årshjul. I vårt elevhälsa finns alla professioner representerade, vi söker någon som vill vara en del av detta arbetslag och som bidrar med sin kompetens för att tillsammans skapa förutsättningar för våra elever. Du kommer också ha ett tätt samarbete med de andra skolsköterskorna i kommunen och ha handledning i denna grupp. Du skall kunna verka både i det åtgärdande, det främjande och förebyggande salutogena arbetet kring eleverna, i nära samarbete och kontakt med elevhälsoteamet, pedagoger, elever och vårdnadshavare där de olika delarna kompletterar och stärker varandra i arbetet för elevernas bästa. En inkluderande elevsyn ska prägla ditt arbete och förhållningssätt. Du stöder skolans personal, tar till vara på deras engagemang och har mod att utmana för utveckling.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning till skolsköterska alternativt specialistutbildning inom barn- och ungdom eller distriktsköterska. Erfarenhet av arbete i skola för-, grund-, sär- och gymnasieskola är meriterande. Arbetet ställer krav på en hög social kompetens, god förmåga att samarbeta och god förmåga till självständigt arbete. Ditt förhållningssätt präglas av att du söker styrkor och resurser hos barnet. Du har en inkluderande elevsyn, ett positivt förhållningssätt, är lösningsinriktad och har mod att utmana till utveckling. Du kommer bli en viktigt del i vårt gemensamma arbetslag på skolan där vi tillsammans träffas och arbetar för att se hela barnet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Rekrytering kan komma att ske under ansökningsperioden. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2023-02-15

Referensnummer: A1168429


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Beskrivning av omfattning: 100%

Tillträde: Enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Johanna Rydell, Rektor

Telefon: 0723-58 68 34


Fackliga kontaktpersoner

Annika Frick Tel: 0731-432230


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter