Sök

Ekonomichef/Avdelningschef - Förskole- och grundskoleförvaltningen


Om arbetsplatsen

Hajar du till och vill hänga med på en spännande resa mot vår vision om att vara Västkustens kreativa mittpunkt? För att leva upp till vår vision arbetar vi med att förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Det gör vi genom utveckling av vår kultur, vårt ledarskap, medarbetarskap och samarbetskap. Att bo eller arbeta i Varberg innebär att var du än är så finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför söker vi dig som vill utvecklas med oss. Nu söker vi på förskole- och grundskoleförvaltningen en ekonomichef/avdelningschef ekonomi. Vi är en förvaltning som har förmånen att få arbeta för att skapa en bra förskola, grundskola och anpassad grundskola för våra 10 000 barn och elever. Antalet anställda är ca 2 100 och budgetomslutningen för 2023 ca 1 500 mkr. Vill du tillsammans med oss arbeta långsiktigt, hållbart och strategiskt med värdeskapande verksamhetsnytta? Vi ser en person som med mod och kunnighet kan föra oss fortsatt framåt i vårt arbete med en ändamålsenlig och effektiv budget-, uppföljning och planeringsprocess.


Arbetsuppgifter

Som ekonomichef i förskole- och grundskoleförvaltningen driver och utvecklar du förvaltningens ekonomi- och verksamhetsstyrning och är ansvarig för att utveckla förvaltningens gemensamma och övergripande arbete inom ekonomiavdelningens samtliga områden. Gemensamt med ledningsgruppen arbetar du strategiskt och långsiktig för att ekonomistyrningen ska bidra på bästa sätt till förskole- och grundskolenämndens ansvarsområden. Förvaltningen är inne i ett spännande utvecklingsskede. Ett viktigt uppdrag är att se över ekonomistyrningen för att stödja verksamheterna på bästa sätt och samtidigt bidra till en effektiv styrning och verksamhet. Du ansvarar för personalen på din avdelning och tillsammans med dina medarbetare arbetar du med det verksamhetsnära ekonomistödet, inklusive verksamhetsuppföljning och analys, till våra rektorer och verksamhetschefer. Vidare har du en tät dialog med nämnden om budgetförutsättningar, analyser och uppföljning. Du representerar förvaltningen i ett antal olika kommunövergripande nätverk samt samverkar med andra förvaltningar, myndigheter och privata företag i frågor rörande exempelvis resursfördelning. Du är direkt underställd förvaltningschefen och ingår i förvaltningens ledningsgrupp där du förväntas medverka aktivt och bidra till hela förvaltningens utveckling.

Kvalifikationer

Formella kompetenser: • Du som söker har akademisk utbildning inom ekonomi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. • Du har erfarenhet av att ha arbetat med ekonomistyrning på strategisk nivå. • Har du ledarerfarenhet som ekonomichef är det bra men inte ett krav då det finns möjlighet att växa in i rollen. • Det är meriterande om du har erfarenhet från utbildningsverksamhet för barn och unga. • Du bör ha goda kunskaper om, och förståelse för, hur en politiskt styrd organisation fungerar och det är önskvärt att du har erfarenhet av arbete i en sådan organisation. Vi lägger särskild vikt vid personlig lämplighet och att du: • Är en god ledare och chef som med förankring i verksamheten kan skapa god struktur och kultur, • Är kommunikativ och har lätt för att genom dialog skapa engagemang, presentera & företräda förvaltningen och förklara komplexa sammanhang på ett enkelt och pedagogiskt sätt, • Är lösningsorienterad och har kompetens att utveckla samarbeten mellan verksamheter och arbetslag samt ta tillvara synergieffekter i en organisation med olika verksamhetsdelar, • Har lätt för att samarbeta och tillsammans med andra hitta lösningar som är bra för verksamheten, • Löser problem med fokus på långsiktiga strategier, samt ser logik och samband i komplex information eller miljö. Välkommen med din ansökan!


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att medarbetare har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2023-03-26

Referensnummer: A1202277


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Carina Uvenfeldt, Förvaltningschef


Fackliga kontaktpersoner

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter