Sök

Skolpsykolog, Ankarskolan


Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Varbergs kommun, söker en skolpsykolog. Har du förmågorna och kompetenserna vi efterfrågar välkomnar vi dig till en förvaltning i framkant där ledord som lärande organisation, kollegialt lärande och elevers lärande genomsyrar varje mål, strategi och process. Du kommer vara knuten till tre skolor i kommunen Ankarskolan, Mariedalsskolan och Bläshammar skola. Ankarskolan är en f-9 skola i Träslövsläge, Bläshammar skola är en f-5 skola norr om Varberg samt Mariedalsskolan som är en centrumnära f-3 skola.


Arbetsuppgifter

Som skolpsykolog kommer du att arbeta förebyggande och hälsofrämjande tillsammans med skolornas elevhälsoteam samt personalgrupper på förskolorna. Ditt huvudsakliga uppdrag är att vara aktiv i skolornas elevhälsoarbete genom konsultation, handledning, genomförande av fortbildning samt utredning. En del i skolpsykologens arbete är att på organisations-, grupp- och individnivå bidra med psykologiska perspektiv på inlärning, främjande lärmiljöer och likvärdig utbildning. Skolpsykologens uppdrag riktas mot personal och lärmiljö, men elever och föräldrar ges också möjlighet till samtal. Samarbete med andra aktörer kring barn- och ungdomar, exempelvis BVC, habilitering, BUP och socialtjänst ser vi som en naturlig del av ditt arbete. Du kommer också utifrån din kompetens och erfarenhet kunna få övergripande uppdrag inom Barn och utbildningsförvaltningen. I Varbergs kommun har vi kommunövergripande strategier och processer för att öka elevers möjligheter för snabbare väg till studier och yrkesliv, för att öka välmående och minska utanförskap förväntas alla bidra till skolans utvecklings- och förbättringsarbete Som anställd i Förskole och Grundskoleförvaltningen (FGF) får du kompetenshöjande insatser under läsåret. Innehållet och formen för kompetensutvecklingsinsatserna tar utgångspunkt i barn- och utbildningsförvaltningens verksamhetsplan och identifierade behov som framkommit i det systematiska kvalitetsarbetet. På så sätt skapas likvärdighet, långsiktighet och hållbarhet för att nå barn- och utbildningsnämndens prioriterade mål. I nuläget pågår det ett utvecklingsarbete centralt för att se över arbetssituationen för förvaltningens skolpsykologer. Varje skola bedriver också ett utvecklingsarbete som pågår varje vecka i organiserad och systematiserad form. Du kommer även att erbjudas regelbunden handledning tillsammans med övriga skolpsykologer i kommunen och det finns goda möjligheter till att vidareutbilda sig till specialistpsykolog inom pedagogisk psykologi.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog och har erfarenhet av arbete inom barn och. Erfarenhet av konsultation, handledning och utredning är meriterande. Arbetet ställer krav på en hög social kompetens, god förmåga att samarbeta och god förmåga till självständigt arbete. En inkluderande elevsyn ska prägla ditt arbete och förhållningssätt. Du behöver stödja skolans/förskolans personal, ta till vara på deras engagemang och ha mod att utmana för utveckling. Eftersom arbetet innebär resor mellan olika enheter är körkort och tillgång till egen bil ett krav.


Erfarenhetskrav

Erfarenhet krävs

Övrigt

Rekrytering kan ske under annonseringstiden. Om du erbjuds anställning är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2022-08-15

Referensnummer: A1126455


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: 2022-08-10

Tillträde: eller enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1


Upplysningar

Johanna Rydell, Rektor

Telefon: 0723-58 68 34


Fackliga kontaktpersoner

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter